C.E. a blocat la rambursare milioane de euro cheltuite de România în proiecte POSDRU

| 02 mar, 13:37

Comisia Europeană a blocat la rambusare 167,0 milioane de euro către România. Banii au fost cheltuiți de autoritățile din țara noastră în proiecte derulate în Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), după luna august 2012, a informat, Ministerul Fondurilor Europene, la solicitarea HotNews.

Potrivit Ministerul Fondurilor Europene, motivele intreruperii vizează deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Deficiențele au fost constatate iî cursul misiunii de audit a DG Ocupare din perioada 21 octombrie  - 10 noiembrie 2015.

Nu este prima oară când fondurile europene ale României sunt supuse de Comisia Europeană procedurilor de întrerupere și de suspendare, ca urmare a unor nereguli găsite in proiectele derulate de beneficiari români, publici sau privați.

La finele anului 2014, CE a refuzat temporar sa-i plătească României în POSDRU cheltuieli de aproape 460 de milioane de euro, plata fiind efectuată abia în luna octombrie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ