Cafeaua Mișcării populare îi va arde limba lui Traian Băsescu

Cei invitați odinioară să emigreze, acum sunt invitați la o cafea cu președintele. Probabil serviciile de protecție și pază vor avea iar o zi grea, până vor pregăti sincronizarea perfectă cu toți figuranții pe care Mișcarea Populară îi are pregătiți pe țeavă pentru o sesiune de cofeinizare publică cu Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a avut mereu un talent greu de egalat în a se înconjura cu tot felul de indivizi ciudați. De la simplul aspect fizic și până la o anumită atitudine, în jurul celui care se pregătește să elibereze Palatul Cotroceni se bulucesc toate soiurile de exaltați, zbuciumați politic, ariviști agitați și cucoane în pragul isteriei. Singurul om care-i lipsește cu adevărat lui Traian Băsescu este un nou Caragiale, care să privească lucid în urmă și să-l cadorisească cu cronica romanțată a tuturor miticismelor și aiurelilor în registru politic care se pot înghesui în două și prea lungi mandate.

Observatorul cel mai obiectiv și lucid are nevoie de un remarcabil simț al umorului pentru a trece în revistă inițiativele și ieșirile la rampă ale președintelui, dar mai ales ale celor ce-l înconjoară. Această veritabilă Curte a Miracolelor a sfetnicilor, consilierilor și strategilor făcuți pe puncte a considerat recent că românii au uitat suficient de multe din tot ceea ce a provocat cea mai recentă și usturătoarea înfrângere electorală a PDL-ului secondat de Traian Băsescu.

Mișcarea Populară se agită nerăbdătoare să înceapă frecția la piciorul de lemn cu ajutorul căruia toți agitații președintelui consideră că pot participa și, de ce nu, câștiga o nouă cursă electorală.

Cât dispreț, nepăsare și nepricepere se pot înghesui în aceste capete înfierbântate, dacă au ajuns să considere că românii au uitat cinismul cu care președintele le cerea să părăsească țara, dacă nu le convine cum au ajuns să trăiască. Ultima inițiativă mișcător-populară pe rețelele de socializare este de-a dreptul ridicolă. Cei invitați odinioară să emigreze, acum sunt invitați la o cafea cu președintele. Probabil serviciile de protecție și pază vor avea iar o zi grea, până vor pregăti sincronizarea perfectă cu toți figuranții pe care Mișcarea Populară îi are pregătiți pe țeavă pentru o sesiune de cofeinizare publică cu Traian Băsescu. Că doar nu-și poate imagina cineva că invitația a fost făcută „pe bune” și președintele dorește să-și ardă limba cu pensionarii cărora le tăia pensiile, cu bugetarii pe care i-a sărăcit sau cu bolnavii pe care i-a lăsat fără spitale prin provincie.

Cu certitudine că Traian Băsescu, cel care declara nu cu mult timp în urmă presei germane că avem prea puțini mecanici și tinichigii, s-a înconjurat cu excesul de filosofi șomeri aruncați pe piața muncii de învățământul din România. Cu siguranță aceștia sunt cei care, iată, și-au luat menire în serios și îi organizează băi de mulțime și cafea șefului aflat în căutare disperată de mișcare populară.

Despre ce va face Traian Băsescu conversație lângă cafeaua buclucașă? Probabil despre mărirea și decăderea revoluției portocalii și caracterul trecător al funcției de președinte. Căci, vorba domniei sale, „despre păpădie şi salată copiii pot citi şi pe Google”...

Dacă Traian Băsescu ar fi sincer până la capăt, ar trebui să le servească adevărul fără zahăr agitaților din jurul său. Mortul de la groapă nu-l mai întorci, nici măcar cu o cafea tare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ