Udrea: Spectrul politic care să revendice centrul-dreapta e fărâmiţat

| 07 iun, 2013

Deputata democrat-liberală Elena Udrea afirmă că spectrul politic care să revendice centrul-dreapta este în prezent extrem de fărâmiţat şi că trebuie găsit momentul pentru a se uni într-un singur proiect şi acel moment va fi la alegerile prezidenţiale.

"Eu cred că va trebui să găsim resursele şi motivele care să ne aducă la aceeaşi masă pe toţi cei care gândim să fim în opoziţie cu USL, pe toţi cei care ne adresăm unui electorat de centru-dreapta. Este adevărat, acum este extrem de fărâmiţat spectrul politic care să revendice centrul-dreapta. Avem partide, partiduleţe, fundaţii. Va trebui să găsim momentul să ne aşezăm cu toţii la masă şi să ne unim într-un singur proiect şi acel moment va fi la alegerile prezidenţiale", a spus Elena Udrea, citată de Agerpres.

La alegerile europarlamentare fiecare va vedea care îi este potenţialul pentru că cel mai probabil se va merge pe liste comune, dar la alegerile prezidenţiale toţi cei care se revendică de centru-dreapta trebuie să facă eforturi să susţină un singur candidat, pe cel mai credibil dintre liderii de centru-dreapta, în aşa fel încât să meargă "cu şanse în bătălia cu candidatul PSD, altfel dreapta românească va suferi o înfrângere", a mai spus Udrea. 

"Da, am zis bine, cu candidatul PSD. Vom avea un preşedinte de la PSD, dacă nu vom reuşi să mergem cu un candidat. Şi mai avem un moment în care va trebui să acţionăm în comun şi anume referendumul pentru Constituţie. Cel mai mare pericol care ne paşte în prezent în România - Constituţia pe care USL vrea să o scrie după interesul lor de azi. Vom boicota şi vom sabota acest referendum pentru că nu putem face din actul fundamental al României un colaj de reguli care să corespundă intereselor PSD şi PNL. Este foarte bine ca PDL să susţină boicotarea referendumului până când cei de la USL vor gândi că nu este suficient să ai 60% în Parlament ca să calci în picioare voinţa poporului", a spus Elena Udrea.

Întrebată despre ce candidat al PSD este vorba pentru preşedinţie, Elena Udrea a răspuns că "astăzi, deocamdată, de la USL cine ar putea fi candidatul este Victor Ponta. Dar vorbim acum. La cum sunt sondajele, aşa cum arată susţinerea populară a USL, această guvernare dezastruoasă îl va eroda şi pe primul-ministru. La anul, vom vorbi despre o susţinere mult mai mică şi nu va mai avea şansele pe care le are acum", a spus Udrea, care a subliniat, întrebată fiind dacă va candida la preşedinţie, că va candida numai dacă va candida Victor Ponta.

Despre un candidat de centru-dreapta care ar putea candida la funcţia de preşedinte, Elena Udrea nu a dat niciun nume, dar a precizat că sunt destui candidaţi care ar putea să facă faţă unei asemenea candidaturi. "Sunt oameni care zic eu că aduc o speranţă dinspre centru-dreapta. Mai este timp să apară şi altcineva şi aştept sugestii chiar şi de la dumneavoastră. Oricine se încumetă să intre în această bătălie şi care are notorietate şi o carieră solidă în spate poate să pretindă să fie candidatul dreptei", a afirmat Udrea.

Referitor la Mişcarea Populară, Elena Udrea a spus că aceasta este independentă de PDL şi este gândită să atragă electoratul care nu a mai venit la vot şi un electorat apropiat de Traian Băsescu. "Din acest motiv cred că nu trebuie să existe o atitudine ostilă din partea PDL faţă de Mişcarea Populară, aşa cum nu trebuie să existe o atitudine ostilă a PDL faţă de Alianţa D.A., faţă de PNŢCD, Forţa Civică, faţă de cei care s-au desprins din PNL, ci trebuie găsite resursele şi motivele de a-i aduce la aceeaşi masă", a ţinut să precizeze Elena Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ