Udrea: Sper că Antonescu şi Iohannis nu pun Sibiul capitală a Regiunii Centru

| 07 iun, 2013

Elena Udrea a declarat că speră ca liderul PNL, Crin Antonescu, să nu negocieze capitala Regiunii Centru cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, în schimbul susţinerii în cadrul partidului, şi ca Braşov să fie capitala regiunii.

Udrea a spus că Braşov are toate datele pentru a fi capitala Regiunii Centru şi din punct de vedere al dezvoltării economice şi al dezvoltării sociale, a infrastructurii, trebuie să fie capitala Regiunii Centru, scrie Mediafax.

"Sper ca negocierea pe care domnul Antonescu a făcut-o cu domnul primar Klaus Johannis să se oprească doar la interesul politic de a aduce un personaj politic nou şi să nu vizeze această negociere şi statutul de capitală a regiunii. Sper să nu se dea la schimb pentru prezenţa domnului Johannis alături de Crin Antonescu în fruntea PNL, pentru girul pe care acesta i-l dă, sper să nu se negocieze capitala regiunii. Braşov trebuie să fie capitala Regiunii Centru", a spus Udrea.

Udrea a mai spus că nu crede că USL "va fi în stare" să facă regionalizarea până la sfârşitul anului "pentru că regionalizarea presupune şi un consens în teritoriu la nivelul liderilor politici. Ştim cu toţii că USL a inventat baronii locali. Nu va putea ministrul Dezvoltării Regionale actual să ducă la bun sfârşit regionalizarea pentru că nu există consens între baronii locali ai USL cu privire la unde vor exista aceste capitale. Am văzut ce dispute au început atunci când au demarat proiectul regionalizării. Criteriul care stă la baza regionalizării, pe care USL încearcă să-l facă, nu este nici pe departe acela al unei dezvoltări echilibrate teritorial, al unei omogenizări a dezvoltării economice, ci este împărţirea puterii în teritoriu. USL ştie că, aşa cum deja realităţile o arată în sondajele de opinie, cade în fiecare zi şi nu se va mai întâlni niciodată cu scorul pe care l-au avut în decembrie 2012 la parlamentare (...) şi încearcă să-şi prezerve o putere în teritoriu pe care nu o va mai obţine la vot în 2016. Ei se gândesc ca prin această regionalzare să dea deja putere unor baroni locali ai lor pe care alegerile din 2016 să nu mai poată să le-o ia", a mai spus Udrea.

Fostul ministru al Turismului a recunoscut că a susţinut regionalizarea, inclusiv pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene pentru proiectele regionale, dar că nu susţine regionalizarea după modelul pe care îl prezintă USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ