USL: În noua Constituţie CSAT devine Consiliul Naţional de Securitate

| 10 iun, 2013

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a anunţat, astăzi, că USL a convenit ca în noua lege fundamentală să se modifice denumirea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în Consiliul Naţional de Securitate, instituţia urmând să-şi menţină integral, însă, atribuţiile actuale.

"În ceea ce priveşte CSAT, îl înlocuim cu Consiliul Naţional de Securitate. Instituţia va avea celeaşi atribuţii pe conţinut, preşedintele - aceleaşi atribuţii, propune conducerea principalelor servicii, Parlamentul îi votează, ca şi până acum", a spus Antonescu.

Liberalul a arătat că actuala denumire a CSAT "sună puţin ca din alte timpuri", acesta fiind motivul alegerii unei noi denumiri.

Potrivit actualei Constituţii, preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Premierul îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlamentare. Anual, nu mai târziu de primul trimestru al anului următor, precum şi la cererea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului sau ori de câte ori se consideră necesar, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării prezintă, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, rapoarte asupra activităţii desfăşurate.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt ministrul Apărării, Administraţiei şi Internelor, Afacerilor Externe, Justiţiei, Economiei, Comerţului şi mediului de afaceri, Finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ