Iniţiatorii moţiunilor de cenzură ar putea fi obligaţi să-şi desemneze un succesor

| 10 iun, 2013

Iniţiatorii moţiunilor de cenzură ar putea fi obligaţi de Constituţie să-şi desemneze un succesor, dacă modificarea va fi adoptată de Comisia de revizuire a legii fundamentale, după ce conducerea Uniunii Social Liberale a discutat, astăzi, introducerea în proiectul de revizuire a Constituţiei a unor reglementări care întăresc controlul Parlamentului.

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a anunţat că a fost convenită o formulă pentru a contribui la stabilitatea politică şi guvernamentală - introducerea moţiunii de cenzură constructive - respectiv atunci când se iniţiază o moţiune de cenzură, iniţiatorii să propună şi un succesor capabil să formeze o majoritate.

Crin Antonescu a menţionat că astfel de moţiuni vor putea fi iniţiate în aceleaşi condiţii de până acum. "Aceasta este o formulă folosită şi în alte ţări, în Germania de exemplu", a precizat preşedintele Senatului, adăugând că scopul principal al unei astfel de formule este ca aceasta să nu prelungească o criză politică. "Acea majoritate parlamentară trebuie să propună soluţia de succesiune şi în sensul acesta lucrurile vor fi cu atât mai clare" a completat Crin Antonescu.

O schimbare în viitoarea Constituţie va viza şi introducerea moţiunilor simple. Astfel, o moţiune care cere schimbarea unui ministru va fi discutată în Camerele reunite şi, dacă întruneşte majoritatea voturilor, va atrage automat demiterea respectivului ministru.

Crin Antonescu şi-a exprimat speranţa ca activitatea Comisiei de revizuire a Constituţiei să se încheie spre sfârşitul acestei săptămâni. "Sigur, dezbaterile vor continua", a adăugat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ