Campania Mișcării Populare nu reușește umanizarea lui Traian Băsescu

| 07 iun, 2013

Echipa care elaborează strategia politică actuală a președintelui pare să fi pierdut complet contactul cu realitatea.

Recenta întâlnire a președintelui Traian Băsescu cu publicul și simpatizanții, la o cafea, se dorește a fi percepută ca o campanie de umanizare a acestuia, în măsură să contribuie la capitalul viitoarei formațiuni politice desprinsă din Mișcarea Populară. Ceea ce am văzut și auzit, însă, a fost discursul neconvingător al unui personaj politic care și-a epuizat argumentele și capacitatea de convingere. Cât loc mai încape pentru povești în care sunt hrănite animăluțe, câini și pisici, din partea cuiva care a avut luări de poziție extrem de dure pentru populația țării, în discursurile sale publice din trecut? Echipa care elaborează strategia politică actuală a președintelui pare să fi pierdut complet contactul cu realitatea.

Asistăm la o strategie de comunicare desuetă și eclectică, care diluează charisma și așa împuținată a celui pe care Mișcarea Populară și l-ar dori ca principal promotor electoral. Un Traian Băsescu hăhăind despre pisicuțe și nevastă, la o cafea sau călărind tractoare la Brașov, este absolut irelevant pentru electoratul român. Acest efort de comunicare pare a fi făcut de o Mișcare Populară în criză de inspirație și aflată deja la limita puterilor, cu mult înainte de intrarea în cursa electorală. Inițiativa eșuează în derizoriu, iar publicul nu este martorul unei campanii de umanizare a președintelui ci, mai degrabă, a unei lamentabile campanii de tabloidizare.

Privind în retrospectivă, constatăm că lunga perioadă de liniște care a urmat după invalidarea referendumului de anul trecut pare să-i fi cauzat pagube ireversibile celui care s-a văzut confruntat cu antipatia a peste șapte milioane de români. Situația actuală sugerează că, în urma celor aproape trei luni de silenzio stampa de anul trecut, Traian Băsescu nu mai reușește să-și regăsească vocea interioară și tonul corect, necesare pentru a recâștiga încrederea românilor. Fără un discurs politic corect calibrat, un simplu tricou turcoaz nu asigură suficiente șanse de supraviețuire în următoarele confruntări politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ