Camera de Comerţ Americană: Modificarea codului penal prin OUG transmite investitorilor un puternic semnal de neîncredere

| 01 feb, 12:40

Modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală prin Ordonanţă de Urgenţă, în mod netransparent, în ciuda punctelor de vedere exprimate de instituţiile competente, decredibilizează Guvernul şi transmite un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă atât în plan intern, cât şi extern, consideră Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), într-un comunicat de presă transmis miercuri.

"AmCham Romania îşi exprimă produnda dezamăgire faţă de fundamentarea, procedura de adoptare, prevederile şi efectele Ordonanţei de Urgenţă 13/2017 şi ale proiectului de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală", se spune în comunicatul AmCham.

Camera de Comerţ Americană în România consideră că fermitatea luptei anticorupţie a avut o contribuţie majoră la progresul recent al României şi la îmbunătăţirea atractivităţii ţării pentru investiţii.

De asemenea, AmCham reclamă că deciziile luate azi-noapte anulează realizările ultimilor ani şi cresc riscul de ţară al României.

"Este deosebit de îngrijorător pentru comunitatea de afaceri şi societate în general că acte normative cu asemenea implicaţii morale, societale şi economice cu efecte imediate şi pe termen lung sunt adoptate de Guvern fără respectarea unor minime cerinţe privind transparenţa decizională. În opinia AmCham actele normative adoptate subminează statul de drept şi încalcă principiile fundamentale ale transparenţei, stabilităţii şi predictibilităţii şi îndepărtează România de valorile şi standardele Europene", se mai spune în comunicat.

AmCham România reprezintă interesele a peste 400 de companii americane, cu investiţii de peste 20 de miliarde de dolari şi 200.000 de angajaţi în România, cu o contribuţie de peste 11% din PIB, potrivit cifrelor de pe site-ul instituţiei.

 

Tag-uri: AmCham
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ