Camera Deputaţilor: Elena Udrea vine în plen pentru a-şi susţine cauza. Vom informa ministrul de Interne

| 19 feb, 12:49

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat joi că membrii conducerii Camerei vor trimite o scrisoare ministrului de Interne pentru a-l informa că Elena Udrea va veni în plen pentru a-şi susţine cauza în legătură cu cererile DNA şi pentru ca ministerul să dispună măsurile necesare unei astfel de deplasări, transmite Agerpres.

"Biroul permanent a avut joi o scurtă şedinţă în urma venirii celor două rapoarte pe cererile ministrului Justiţiei şi a procurorului general, s-a stabilit ca luni, la ora 16,00, să fie convocat plenul Camerei pentru a discuta cele două rapoarte de încuviinţare a începerii urmăririi penale şi de arestare pentru doamna Udrea. Plenul va fi urmat de cele două voturi. De asemenea, s-a stabilit ca în vederea îndeplinirii procedurii complete să fie trimisă o scrisoare către ministrul Gabriel Oprea, ministru de Interne, întrucât în momentul de faţă doamna Udrea se găseşte în arest la domiciliu şi poliţia este cea care gestionează această situaţie. Vom trimite o scrisoare procurorului general referitor la hotărârea respectivă, domnului ministru al Justiţiei, pentru faptul că a făcut cererea, doamnei Elena Udrea la adresa la care a fost indicată şi va fi informat şi avocatul doamnei Udrea despre faptul că are loc această audiere. Pentru a fi îndeplinită procedura trebuie realizate actele de citare", a spus Mircovici.

Secretarul Camerei Deputaţilor a adăugat că este nevoie de scrisoarea către ministrul de Interne pentru că acest gen de corespondenţă se poartă între Cameră şi Ministerul de Interne.

"Din punct de vedere procedural, este obligatorie citarea deputatului a cărui imunitate este pusă în discuţie pentru că în cazul în care nu ar exista o astfel de adresă făcută către doamna Udrea ar exista posibilitatea să spună că nu a ştiut de şedinţa de plen. S-a pus problema dacă să fie informată Circa 2 de poliţie sau altcineva şi atunci, în mod evident, dat fiind faptul că corespondenţa se poartă între Camera Deputaţilor şi Ministerul de Interne, am ajuns la concluzia că este normal să fie informat ministrul de Interne care va da dispoziţiile legale către Circa 2 Poliţie care este obligată să asigure aprobarea părăsirii locului de arest, domiciliul, traseul pe care se va face deplasarea şi toate celelalte elemente care sunt cuprinse în reglementările interne privind efectuarea arestului la domiciliu. Un arestat la domiciliu are un regim apropiat cu al unuia care este arestat în condiţiile în care ar fi în detenţie", a precizat Mircovici, care a adăugat că Udrea va fi însoţită de poliţişti până la sala de plen.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ