Când vor circula bucureștenii pe Podul Ciurel. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

| 30 dec, 22:33

 

Primăria Capitalei a anunţat, luni, că realizarea primei etape a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii" se apropie de final, iar în primăvara anului viitor, bucureştenii vor putea circula pe Podul Ciurel.

 

 

”Aşa cum am promis, realizarea primei etape a proiectului «Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii» se apropie de final, iar în primăvară anului viitor, bucureştenii vor putea circula pe Podul Ciurel, un obiectiv de investiţii extrem de important pentru fluidizarea traficului din Capitală. Astăzi au început primele teste statice şi dinamice la structura de rezistenţă a podului, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Acestea vor fi transmise spre analiză către proiectant şi expert urmând că, în perioada următoare, să primim rezultatele şi să realizăm o nouă serie de teste. Reamintesc faptul că acest proiect, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de doar 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, este realizat în proporţie de 90%”, a declarat, luni, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, citată într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului, în ceea ce priveşte cea de-a două etapă, Nod Virtuţii-Uverturii, rimarul general a dat ordinul de începere a proiectării, iar în prezent se lucrează la elaborarea proiectului tehnic.
”De asemenea, a fost redefinit coridorul de expropriere pentru această etapă, realizându-se astfel economii substanţiale la bugetul local: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile ce urmează a fi expropriate”, a mai transmis Primăria Capitalei.
Proiectul are trei componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste răul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune până în Centura Bucureştiului şi cea de a treia - din Centura Bucureştiului până în Autostrada A1.
Proiectul urmăreşte realizarea unui drum expres care face legătură între Splaiul Independenţei şi Autostrada A1: se traversează Şoseaua Virtuţii, apoi se poate ieşi în cartierele Drumul Taberei şi Militari, de acolo în Centură Bucureştiului şi mai departe în Autostrada A1.
Prin realizarea acestui obiectiv se va obţine o intrare mai facilă în Bucureşti dinspre Autostrada Bucureşti - Piteşti, dar şi o redistribuire a traficului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ