Candidaţii pentru CA al TVR au fost validaţi de comisiile parlamentare

| 31 mar, 2014

Comisiile parlamentare de cultură au validat, luni, candidaţii propuşi pentru Consilul de Administraţie al TVR, aceştia urmând să fie supuşi aprobării Parlamentului.

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a precizat că toţi candidaţii propuşi au fost validaţi în unanimitate, cu excepţia candidatului pentru postul de supleant din partea PDL, Adriana Mesesian, care a avut un vot "împotrivă" şi 5 abţineri şi a candidatului propus de Preşedinţie ca membru titular, Romina Surugiu, care a înregistrat un vot "împotrivă" şi 6 abţineri. De asemenea, candidatul propus de Guvern, Corneliu Calotă, a înregistrat 2 abţineri, notează Mediafax.

În rest, toţi ceilalţi candidaţi pentru CA al TVR au fost votaţi în unanimitate.

Candidaturile urmează să fie supuse votului plenului Parlamentului în şedinţa de marţi.

Candidaţii propuşi pentru CA al TVR sunt: Stelian Tănase şi Andrei Muraru - PNL, Claudiu Brânzan şi Cătălin Plebea - PSD, Radu Carp - PDL, Adrian Bucur - PC, Eduard Dumitraşcu - PPDD, Romina Surugiu - Preşedinţie, Debreczeni Hajualka -UDMR, Corneliu Calotă - Guvern şi Raico Cornea - minorităţi.

Comisiile de cultură au amânat audierea candidaţilor propuşi din partea salariaţilor TVR din cauza faptului că există un proces pe rol. Gigel Ştirbu a precizat că aceştia vor fi audiaţi de comisii după ce justiţia se va pronunţa.

Stelian Tănase a precizat, la audierea din Comisiile de cultură, că Televiziunea publică se află într-o mare dificultate, cu 159 milioane euro datorii, că aceasta, deşi în anii '90 era o televiziune care nu avea concurenţă, acum şi-a pierdut piaţa. "Televiziunea publică a fost depăşită de concurenţă, a fost pusă în situaţie dificilă chiar de lege", a spus Tănase, adăugând că de la 100 la sută audienţă a ajuns la sub 1%.

Tănase a mai arătat că unele cauze ale decăderii televiziunii este pierderea credibilităţii ei din cauza ideii că odată schimbată formula din Parlament se schimbă şi politica editorială. El a mai spus că CA al TVR, odată instalat, va trebui să rezolve această problemă. "O să vedem Campionatul Mondial de fotbal la TVR", a anunţat Stelian Tănase, la audieri, răspunzând unor întrebări ale parlamentarilor.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Tag-uri: Stelian Tănase, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ