Claudiu Brânzan este propunerea PSD pentru CA al TVR

| 31 mar, 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că PSD l-a propus pe Claudiu Brânzan pentru un post de membru în CA al TVR. Claudiu Brânzan deţine şi în precedentul Consiliu această funcţie.

"De la noi cred că va fi domnul Brânzan, care a fost de altfel şi până acum în CA", a spus Ponta. Premierul a subliniat că PSD va avea un singur membru în CA al TVR, renunţând la celelalte posturi care i-ar fi revenit conform algoritmului, în favoarea altor grupuri parlamentare, notează Mediafax.

"În CA al TVR, pentru prima dată, deşi suntem evident grupul cel mai numeros, noi am cerut ca fiecare partid reprezentat printr-un grup parlamentar să aibă un reprezentant în CA. În acest fel, practic absolut toţi cei care au fost votaţi într-o formă sau alta de către cetăţeni vor avea un reprezentant în CA", a spus Ponta.

El a arătat că, potrivit algoritmului, PSD avea mai multe locuri în CA, dar a considerat că fiecare partid care a participat la alegeri şi a fost votat trebuie să-şi numească un reprezentant în CA.

"Sunt opt membri în CA, sunt opt partide în Parlament", a spus Ponta.

Stelian Tănase, Romina Gabriela Surugiu şi Radu Carp se numără printre persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), mai anunţă agenţia de presă.

PNL i-a propus pe Stelian Tănase şi Dan Andrei Muraru ca membri titulari în CA al TVR, iar pe Mircea Fechet şi Cristian Vasile Petcu ca membri supleanţi.

Administraţia Prezidenţială a propus-o ca membru titular în CA al TVR pe Romina Gabriela Surugiu şi nu a propus niciun membru supleant.

Guvernul i-a propus pe Corneliu Calotă (membru titular) şi Adrian Ștefan Bădescu (membru supleant).

PDL i-a propus pe Radu Carp (membru titular) şi pe Adriana Mesesian (membru supleant).

Minorităţile parlamentare i-au propus pe Raico Cornea (titular) şi Andrea Julika Ghiţă (supleant).

UDMR i-a propus pe Debreczeni Hajnal (titular) şi Rostás-Péter István (supleant).

Din CA al TVR trebuie să facă parte şi doi reprezentanţi ai salariaţilor televiziunii publice. În urma alegerilor organizate în TVR în luna ianuarie, au fost aleşi Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, însă aceştia şi-au pierdut locurile din cauză că nu au depus cazierul judiciar până la momentul validării rezultatelor finale. Astfel, au fost validaţi Liviu Fetter şi Sorin Burtea ca reprezentanţi ai salariaţilor în CA al TVR, însă Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu au contestat în instanţă decizia prin care au fost descalificaţi.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ