Ponta: Transportatorii care au peste 7,5 tone vor plăti mai puţin cu 4 cenţi la acciza pe carburanţi

| 31 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că de compensarea de 4 cenţi la acciză vor beneficia transportatorii care au peste 7,5 tone, conform sistemului european aplicat de şase ţări europene şi solicitat şi de către România.

"De compensare vor beneficia cei care au licenţă de transport, reglementarea europeană fiind de 7,5 tone, transportatorii care au peste 7,5 tone. E un sistem european pe care îl aplică şase ţări europene şi pe care l-am solicitat şi noi pentru cei care au licenţă de transport", a spus Ponta, conform Mediafax.

El a precizat că în acest fel transportatorii vor fi sprijiniţi, primind înapoi 4 cenţi din acciza de 7 cenţi, iar cei care fac evaziune vor fi lăsaţi în afară, întrucât reducerea se va aplica doar celor care aduc facturi.

Întrebat de ce nu se face o schemă de compensare şi pentru cetăţeni, Ponta a precizat că avantajele pentru cetăţeni constau în alte lucruri.

"Dacă avem autostrăzi, atunci, în loc să mai faci de la Cluj şapte ore până la Bucureşti, faci patru ore. Atunci consumi mai puţin carburant, te duci mai rar cu maşina la reparat şi, în primul rând, mai important e faptul că, în loc să avem atâtea mii de oameni care mor pe şosele din cauza tirurilor, cu siguranţă numărul de accidente va scădea", a spus Ponta.

"Asta trebuia să o facem de mult, de pe vremea cu «Aici sunt banii dumneavostră», când se luau banii, dar nu se făcea nimic cu ei", a adăugat Ponta.

Guvernul va înapoia transportatorilor 4 cenţi din cei 7 cenţi reprezentând acciza la carburant care va fi introdusă din aprilie, sumă care va fi achitată trimestrial şi pe baza facturii de achiziţionare a carburantului, declara, săptămâna trecută, premierul Ponta.

De asemenea, Ponta spunea că acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ