Ponta: Acciza va aduce anual 600 de milioane euro la buget. Banii merg la cofinanţarea autostrăzilor

| 31 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că România trebuie să investească în cofinanţarea proiectelor de autostrăzi, iar banii din acciza pe carburanti vor merge în această direcţie.

“Daca vrem sa avem in ‪Romania‬ in anii ce urmeaza o ‪infrastructura‬ care sa ne permita sa facem 4 ore de la Bucuresti la Cluj cu masina, sa nu platim cu 40% mai mult piesele de schimb ca in alta tara, sa nu mai avem atatea victime din cauza accidentelor, trebuie sa investim in cofinantarea proiectelor de ‪autostrazi‬”, a afirmat premierul Victor ‪Ponta‬ la Antena 3.

Premierul Victor Ponta a subliniat că într-un an de zile din această taxă se strâng 2,4 miliarde de lei - aproximativ 600 de milioane de euro, iar banii ar putea reprezenta cofinanţarea pentru fondurile europene destinate construirii autostrăzii Sibiu -Piteşti.

Acesti bani din acciza merg in infrastructura, vor sustine proiectele de autostrazi. Presedintele ii mintea pe oameni cand spunea ca nu este niciun document care sa prevada aceasta acciza. Traian Basescu a aprobat legea bugetului de stat, votata de Parlament, care include aceasta acciza. Cu cati centi va creste pretul carburantilor va fi in functie de decizia fiecarei firme. Efectul este zero la cei care folosesc motorina in Agricultura, a mai spus premierul Ponta.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ