Ponta: România va semna un nou acord cu BM ce presupune o finanţare de un miliard de euro anual

| 31 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat că România va semna un nou acord cu Banca Mondială pe 27 mai care presupune o finanţare de un miliard de euro  anual în condiţii foarte avantajoase.

"In baza rezultatelor obtinute de Romania, in boardul din 27 mai se va aproba noua strategie de parteneriat intre Banca Mondiala si Romania pe 4 ani, care presupune acordarea unei linii de creditare de 1 miliard de euro anual", a declarat Victor Ponta.

Banii vor fi folositi pe trei domenii: sanatate, educatie si incluziune sociala. Premierul Victor Ponta a subliniat că banii de la Banca Mondiala sunt luati in conditii foarte avantajoase: dobanda de 3,5% - asemenea tarilor care au rating de AA.

"Ca o anticipare, s-a semnat deja un acord de finantare de 250 milioane de euro pentru infrastructura in sanatate. Am discutat despre programul finantat de BM pentru ANAF - sprijinul de 70 de milioane de euro", a punctat premierul.

Obiectivele privind acciza de 7 eurocenţi

Prin masura pe care am luat-o cautam 3 obiective fundamentale: obtinerea unei finantari pe termen lung pentru confinatarea proiectelor de infrastructura. Durata si consumul pentru transportator va scadea. Pretul pentru intretinerea autovehiculului va scadea. Numarul de accidente rutiere produse de lipsa infrastructurii va scadea.

"Am discutat cu partenerii nostri, a fost inclus in proiectul legii Bugetului. Parerea presedintelui Basescu o cunosc, dar sint gata sa suport o mica batalie electorala".


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ