Băsescu se vrea premier. Ultimul care pleacă din țară stinge lumina

Traian Băsescu insistă să nu se dea dus... Încă o tură cu el la butoane, premier de data aceasta și, exact ca-n cel mai cunoscut banc al dictaturii comuniste, ultimul care pleacă din țară va stinge lumina.

La B1TV, ”colonelul” Turcescu a dus afabilitatea televizată pe noi culmi de civilizație și progres. Specializat în mingi ridicate la fileu, moderatorul s-a executat cu atât mai obedient cu cât invitatul său a fost chiar Traian Băsescu. Preocupat de perierea cum se cuvine a reverului prezidențial, Turcescu n-a uitat să-i ofere președintelui și delicatesa supremă, desertul său favorit, sub forma unor abureli științifico-fantastice despre cât de bun ar fi un Boc președinte, dacă Băsescu și-ar rupe din puținul său timp liber și s-ar mai sacrifica o tură pentru țară, de data asta din postura de premier. Momentul de jenă totală a moderatorului a fost întrerupt, brusc, de o pană de curent. Să-i lăsăm pe cei doi rămași în bezna studioului, preț de o paranteză.

Cei mai în vârstă își reamintesc programul și meniul spartan al ”unităților de alimentație publică” din perioada dictaturii. Să nu detaliem meniul sărăcăcios, dar să reamintim programul redus, din cauza căruia, clienții beneficiau de pe la 21:30 de ceea ce se numeau pe atunci ”jocuri de lumini”. Ca să le reamintească oamenilor că se apropie ora închiderii, cu o jumătate de oră înainte se stingea lumina, pur și simplu. Unde își băga clientul lingura, furculița sau cuțitul, după caz, ținea în acele clipe doar de dexteritatea și fantezia fiecăruia.

Când în studioul B1TV a revenit lumina, Traian Băsescu făcea bancuri subțiri, în stilul binecunoscut. ”La ideea de prim ministru, a picat și curentul”, a ricanat acesta.

Mare păcat că președintele n-avea cum să vadă concomitent, într-o panoramare oarecare, cum le pică fața și celor câțiva români care își omorau plictisul în acele clipe la televizor. Deci, acolo unde orice om normal se gândește la pensie, la memorii sau, de ce nu, la o întâlnire cu avocații săi, Traian Băsescu insistă să nu se dea dus... Încă o tură cu el la butoane, premier de data aceasta și, exact ca-n cel mai cunoscut banc al dictaturii comuniste, ultimul care pleacă din țară va stinge lumina.

Căpitanul Băsescu o ardea la propriu și la figurat prin străinătate pe vremea luminii stinse ca să nu-și vadă românii farfuriile tot mai goale. Acuma recuperează, înțepenit în poziția încălecat peste țara în care, de atâta grijă ”părintească”, în curând nu vor mai rătăci decât câțiva tinichigii hămesiți care se vor ghida prin beznă ca liliecii, cu ajutorul ultrasunetelor scoase de burțile goale... Singura șansă a românilor, disperați să scape de Băsescu, ar fi să recurgă la metoda Cioroianu și să-l trimită pe insistentul președinte pe Insula Șerpilor, să fie acolo exact ce dorește și pentru cât timp dorește dânsul...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 apr, 2014
goPontaNemaPresident
ramane cum am stabilit:
autor de texte la comanda....
ce-ai fi vrut sa faca Basescu,inainte de 89?
sa plece de pe vas,sa se duca la restaurante sa -i impiedice sa stinga lumina,sau emisia TV?
una e sa nu-ti placa personajul,alta e sa-i pui in carca si chestiuni de care nu e vinovat...
esti jenant...
Ps-Basescu o ardea prin strainatate...tu vad ca o ardeai prin restaurante,desi erai minor...
sau,probabil ca sa-ti iei parintii acasa?
01 apr, 2014
Andrei
Ambasadorii prieteniei
Entuziasmul nostru pentru aderarea tarii la NATO, in urma cu 10 ani, a fost determinat de credinta noastra in structurile armate care promoveaza PACEA si asigura PACEA. Nu putem sa fim condamnati pentru ca azi opiniile noastre s-au mai transformat. Situatia din tara, unde politicienii care ne reprezinta, democratic, au incurajat separarea scolilor in Transilvania, ne face sa punem la indoiala toate declaratiile frumos exprimate de catre cei care ne conduc. Asa cum s-a intamplat in Irak, in Egipt, Siria, Afganistan, totul este posibil atunci cand incurajam separarea tinerilor. Am vrea sa-i vedem pe cei 600 de militari americani, in mijlocul tinerilor unde sunt conflicte intre tineri, pe stadioane unde galeriile se ataca reciproc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ