Băsescu premier – coșmarul zilei

| 01 apr, 2014

După 10 ani ca preşedinte, după nenumărate mandate ce ministru al Transporturilor, românii se vor cât mai rapid scăpaţi de influenţa unui lider politic care s-a dovedit nefast pentru bunul mers al României.

După ce pe 31 martie Traian Băsescu a vorbit de câte ori a avut ocazia despre cât de mult rău ar produce introducerea accizei la combustibili, şeful statului şi-a încheiat ziua în studiourile B1TV. Ce de fiecare dată, gazdă i-a fost cel mai prietenos jurnalist al Cotroceniului, nimeni altul decât Robert Turcescu. Moderatorul nu s-a obosit deloc în a-i adresa întrebări incomode preşedintelui, ci s-a limitat în a-i ridica mingi la fileu, într-un spectacol cu repetiţie pe care l-am tot urmărit în ultimele luni la televiziunea din Calea Victoriei.

Aşa încât Traian Băsescu a vorbit vrute şi nevrute despre acciză, despre Victor Ponta, despre alegerile europarlamentare sau despre şansele candidaţilor la prezidenţiale. Desigur, neîntrerupt de un Turcescu extaziat de efuziunea discursului şefului statului.

Dincolo de aceste teme abordate în acelaşi registru conflictual de Traian Băsescu, liderul de la Cotroceni a emis o ipoteză care mai că a luat pe toată lumea din surprindere. Atât de mare a fost şocul, încât emisia B1TV a picat pentru câteva minute din cauza unei pene de curent. "Oricine poate spune ce vrea şi eu sunt liber să spun ce vreau. Cert este că nu sunt încă destul de în vârstă încât, dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, nu aş face-o, un an de zile, pe contract", a spus preşedintele Băsescu la B1TV. Întrebat cu cine se vede ar face echipă şeful statului a răspuns: cu oricine. „Eu pot face echipă cu oricine dacă mă lasă să fac ce trebuie, să pun instituţiile să facă ce trebuie. Vă asigur că poate să fie oricine preşedinte”, a punct şeful statului.

După 10 ani ca preşedinte, după nenumărate mandate ce ministru al Transporturilor, românii se vor cât mai rapid scăpaţi de influenţa unui lider politic care s-a dovedit nefast pentru bunul mers al României. Or, Traian Băsescu a susţinut, cu o seninătate incredibilă, cum că l-ar mai ţine curelele să bifeze şi un mandat ca premier al României. Scuipăm în sân şi spunem un sănătos “Doamne fereşte!”. Destul a avut ghinionul această ţară de a se afla sub zodia lui Traian Băsescu. E timpul să mergem mai departe, să dăm şansa tinerilor să se afirme, iar domnul Băsescu îşi poate lua experienţa pe care o invocă şi să plece cu ea pe mare, la mare distanţă de casă.

Ipocrizia declaraţiei lui Traian Băsescu este uriaşă atunci când afirmă că poate face echipă cu oricine. Dacă e aşa, de ce nu a făcut echipă cu Tăriceanu, ci a încercat să-l înlăture din fruntea Executivului la numai câteva luni după instalarea Alianţei DA la guvernare? Sau de ce nu l-a considerat pe Emil Boc un partener, ci doar un executant al ordinelor sale? Sau, printr-un gest de minimă decenţă, de ce nu a făcut echipă cu Victor Ponta, premierul legitimat de o majoritate de aproape 70% în alegerile parlamentare din 2012?

Răspunsurile la aceste întrebări sunt cât se poate de simple. Traian Băsescu nu a fost, nu este şi nici nu va fi vreodată un lider politic de echipă. În discursurile sale, şeful statului flutură doct steagul democraţiei, însă în interiorul său, liderul de la Cotroceni este un politician autoritar, cu porniri dictatoriale. Clasa politică are datoria să tragă învăţămintele necesare din experienţa celor 10 ani sub mandatul actualului preşedinte: niciodată să nu-l crezi pe Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Constantin si Elena...asta nu va intereseaza si pe voi???
Vin alegerile europarlamentare, nu peste mult timp vin si cele prezidentiale...Ponta cui mai ceri tu voturi??? Pe cine mai prostesti cu minciunile tale???
Ai dat jos un guvern spunand ca Basescu si Boc otravesc tara cu gazele de sist....MINCIUNA!!!!!!!!!!!
Ai spus ca Basescu si Boc otravesc tara si pe Romani cu exploatarea de la Rosia Montana....MINCIUNA!!!!!!!
Ai sous ca Basescu si Boc au pus multe impozite si taxe pe Romani! MINCIUNA!!!!! Nimic n-ai taiat din ele ba mai rau ne-ai cocosat cu inca 35 de noi biruri!
Ai spus ca Basescu si Boc au facut ,,cardasie cu tradatorii UNPR""" MINCIUNA!!!!! tu esti in cardasie la saracit tara cu izmenarul oprea si unpr.
Ai spu ca Baserscu si Boc s-au ,,inhaitat cu UDMR" si fura tara!!!!!! MINCIUNA!!!!!!!!!!! Tu esti inhaita cu USDM si cu hoti ca vooiculescu!!!

Numai MINCIUNA, DEZINFORMARE SI MANIPULARE ORDINARA...ASTA FACI DE DIMINEATA PANA SEARA TU SI MERCENARII LUI VOICULESCU LA ANTENA 3 SI ROMANIA TV!!!

Pai tu care te-ai inhaitat cu unul ca voiculescu si care faci legi pentru hoti si in favoarea hotilor in defavoarea Romanilor...tu care nenorocesti tara cu atatea impozite si taxe ca sa-i servesti pe baronii psd...tu mai ai tupeu sa vi sa ceri votul ROMANILOR!!!!
O sa ai votul asta: DUTE...DUTE si lasa-ne...IUDA ce esti!!
02 apr, 2014
cos
Referitor la Elena Constantin, autoarea articolului de mai sus, nu pot sa spun decit ca habar n-am cine a investit-o pe ea cu calitatea de a se erija in purtatorul de cuvint al poporului. Se simte de la o posta ca este "trompeta" lui Ponta. Sa-i fie rusine ! Si pentru ea viata se scumpeste, dar e manata de sentimente "patriotice" atunci cind e vorba sa fie platita gras pentru articolele ei nesimtite.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ