Cine mai poate avea încredere în PNL și Antonescu?

| 01 apr, 2014

În ultima perioadă, singurul element constant în demersurile publice ale formațiunii condusă de Crin Antonescu este, în mod paradoxal, abandonarea oricăror angajamente susținute în perioada cât a făcut parte din USL.

PNL și Crin Antonescu au trădat rând pe rând toate obiectivele pe care le susțineau cu tărie până acum nici o lună de zile. Liberalii au abandonat cu cinsim frontul de luptă împotriva regimului Băsescu, au întors armele împotriva PSD, aliatul credincios, care i-a dus în spate în alegerile parlamentare și locale, și, mai ales, au renunțat la orice urmă de responsabilitate în raport cu guvernarea țării.

Confruntat cu o acută scădere în sondaje, PNL apasă astăzi tot mai puternic pe pedala unui populism găunos. De dragul câtorva procente electorale, liberalii se fac că uită de necesitatea ca România să își păstreze o atitudine prudentă în raport cu politicile fiscal-bugetare, chiar dacă păstrarea echilibrelor macroeconomice reprezintă unul dintre angajamentele fundamentale asumate de către țara noastră în fața partenerilor economici guvernamentali, la care liberalii achiesau fără probleme pe vremea când se aflau în banca puterii.

Trecuți însă de cealaltă parte a baricadei, liberalii au lăsat la o parte orice argument rațional și cer implementarea de reduceri de taxe și impozite, cum ar fi scăderea CAS sau renunțarea la impozitarea profitului reinvestit, înaintea termenului negociat chiar de fostul ministru liberal al Finanțelor, Daniel Chițoiu, și fără o evaluare temeinică a capacității bugetului de a suporta efortul necesar implementării respectivelor măsuri. Ba mai mult, pentru ca recitalul de demagogie și populism să fie complet, liberalii anunță ritos că nu mai susțin nici introducerea accizei pe carburanți, chipurile fiindcă nu există garanții din partea guvernului că sumele colectate vor fi utilizate pentru construcția de autostrăzi. "Nu votăm scumpirea benzinei şi motorinei, pentru că nu avem nico garanţie asupra modului în care Guvernul Ponta doreşte folosirea acestor bani. Guvernul Ponta acţionează haotic, sunt declaraţii contradictorii din partea premierului, a ministrului de Finanţe, a ministrului Transportului privind modul de utilizare a acestor bani", a spus liderul deputaților liberali, George Scutaru.

În realitate însă, premierul a oferit toate garanțiile pe care le putea da că banii colectați vor merge către dezvoltarea infrastructurii, chiar dacă, în baza principiului bugetar al neafectării veniturilor, cabinetul nu putea spune că fondurile obținute vor avea automat această destinație. Așadar, reise cât se poate de clar că argumentul invocat de PNL nu este decât un pretext pentru a întoarce spatele unei măsuri pe care liberalii și-au asumat-o prin votul acordat bugetului pe 2014, dar și prin scrisoarea de intenție transmisă FMI.

Pe Crin Atonescu nu îi mai interesează însă astăzi decât să își îndeplinească, printr-o minune, obiectivul electoral pentru europarlamentare, astfel încât să își salveze scaunul. Așa încât, deși știe foarte bine că renunțarea la acciza pe combustibil ar produce un dezechilibru grav la buget, în condițiile în care aceasta va aduce doar în acest an venituri de aproape 2 miliarde de euro, și ar face astfel imposibilă implementarea oricăror măsuri de sprijinire a economiei, cum ar fi reducerea CAS, își împinge partidul să voteze împotriva măsurii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 apr, 2014
goPontaNemaPresident
si in general,care-i problema ta pe cine voteaza romanii sau ca Antonescu isi pierde scaunul?
si in definitiv ce am eu cu bugetul de stat,atat timp cat bugetul meu personal se reduce?
asa va spune Sultanescu sa scrieti dar,romanii nu prea va citesc...
ei se duc la pompa,la finante,la piata...
acolo achita cu bani...
acolo vor hotari pe cine voteaza...
01 apr, 2014
Rabia
Sa-i vezi de-acum pe dulaii psd si pe ponta cum ii musca de kur pe liberali si pe Crin...Ca turbatii cu spume la gura ca sa-i convinga pe naivii care mai casca gura la Antena 3 a lui voiculescu si Romania tv a lui ghita unde vezi de dimineata pana seara numai minciuna, dezinformare si manipulare ordinara in favoarea inculpatilor penali.
N-ai sa auzi nimic de taxele si impozitele ,,fara numar" puse-n carca Romanilor…Na-I sa auzi cat rau ne va face aceast nou bir cu acciza la benzina si motorina care ne va saracii de tot..N-ai sa auzi decat ,,prostii” cu Basescu..inchipuite de unul ca ilie sarbu, hrebengiuc, codrin stefanescu, ponta, dragnea, mazare, nicusor Constantinescu…de la toti penali stransi ciorchine in jurul lu ponta si-al lui voiculescu…halal de voi..si va mai ziceti si ziaristi..pseudojurnalisti!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ