Premierul Ponta a cerut Parlamentului susţinerea pentru creşterea bugetului Armatei până la 2% din PIB

| 01 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a făcut marţi un apel la Parlament să susţină creşterea anuală a bugetului Apărării cu 0,2% din PIB în 2015, 2016, 2017, astfel încât acesta să ajungă la 2% din PIB.

În discursul susţinut în Parlament cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO, Ponta a susţinut că acesta este un moment de sărbătoare, dar şi de asumare a responsabilităţii.

"Dacă vorbim de asumarea responsabilităţii, evident că vorbim şi de necesităţile structurilor militare româneşti. În ultimii trei ani am încercat să răspundem atât cât a fost posibil acestor necesităţi. În 2012, MApN avea alocat 1,12% din PIB, în 2013, 1,38%, în 2014, 1,42%. Fac apel către membrii Parlamentului - sigur, nu în acest an electoral, în care important e să scădem toate taxele, să dăm mai mulţi bani, un miracol pe care nu cred că l-a descoperit cineva - (...) ca pentru anii 2015, 2016, 2017 să susţinem împreună, fără niciun fel de acces de populism sau demagogie, măsura prin care prin bugetul alocat MApN, creşterea cu 0,2% din PIB anual să ne aducă la acel nivel de 2% pe care cu siguranţă ni-l dorim", a spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a arătat că la summitul NATO care va avea loc în septembrie România trebuie să fie 'actor implicat' şi să militeze pentru adaptarea strategiei alianţei la noua situaţie din regiune.

"Evenimentele din Ucraina ne arată că securitatea trebuie întotdeauna întărită şi reevaluată. România are o datorie fundamentală faţă de regiune în primul rând pentru a asigura integritatea şi siguranţa Republicii Moldova, a Georgiei, Ucrainei şi pentru a arăta tuturor aliaţilor din zonă că modelul urmat de România e modelul corect şi eficient pentru a asigura o securitate şi o dezvoltare de care ţările din regiune au nevoie", a afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Iuda
Vin alegerile europarlamentare, nu peste mult timp vin si cele prezidentiale...Ponta cui mai ceri tu voturi??? Pe cine mai prostesti cu minciunile tale???
Ai dat jos un guvern spunand ca Basescu si Boc otravesc tara cu gazele de sist....MINCIUNA!!!!!!!!!!!
Ai spus ca Basescu si Boc otravesc tara si pe Romani cu exploatarea de la Rosia Montana....MINCIUNA!!!!!!!
Ai sous ca Basescu si Boc au pus multe impozite si taxe pe Romani! MINCIUNA!!!!! Nimic n-ai taiat din ele ba mai rau ne-ai cocosat cu inca 35 de noi biruri!
Ai spus ca Basescu si Boc au facut ,,cardasie cu tradatorii UNPR""" MINCIUNA!!!!! tu esti in cardasie la saracit tara cu izmenarul oprea si unpr.
Ai spu ca Baserscu si Boc s-au ,,inhaitat cu UDMR" si fura tara!!!!!! MINCIUNA!!!!!!!!!!! Tu esti inhaita cu USDM si cu hoti ca vooiculescu!!!

Numai MINCIUNA, DEZINFORMARE SI MANIPULARE ORDINARA...ASTA FACI DE DIMINEATA PANA SEARA TU SI MERCENARII LUI VOICULESCU LA ANTENA 3 SI ROMANIA TV!!!

Pai tu care te-ai inhaitat cu unul ca voiculescu si care faci legi pentru hoti si in favoarea hotilor in defavoarea Romanilor...tu care nenorocesti tara cu atatea impozite si taxe ca sa-i servesti pe baronii psd...tu mai ai tupeu sa vi sa ceri votul ROMANILOR!!!!
O sa ai votul asta: DUTE...DUTE si lasane...IUDA ce esti!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ