Aplauze în Parlament pentru familiile militarilor căzuţi la datorie

| 01 apr, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis în numele Parlamentului condoleanţe familiei sublocotenentului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu, care a murit duminică în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, moment în care parlamentarii prezenţi în sală au aplaudat familiile militarilor căzuţi la datorie.

'Este un moment de aniversare şi un nou prilej pentru a aduce omagiul nostru acelor români care au făcut sacrificiul suprem în numele unor valori şi idealuri universale. În acelaşi timp aş dori să exprim profunda recunoştinţă familiilor militarilor căzuţi la datorie, a celor care au pierdut un fiu sau un frate, un soţ sau un tată şi cărora le suntem îndatoraţi în aceeaşi măsură, alături de care suntem şi spre care se îndreaptă gândurile noastre pentru compasiune. Vreau să salut în mod deosebit prezenţa în sală a membrilor familiilor acestor militari, eroi căzuţi la datorie. Vă mulţumesc că sunteţi aici alături de noi. (...) Doresc ca în numele Parlamentului României să exprim întreaga solidaritate şi să transmit sincere condoleanţe familiei sublocotenentului Claudiu-Constantin Vulpoiu şi compasiune familiilor celor răniţi ', a spus Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că devotamentul de care dau dovadă soldaţii români va rămâne în memoria românilor ca un exemplu de curaj. 

'Devotamentul de care dau dovadă soldaţii români rămâne mereu în memoria noastră ca un exemplu de curaj şi dăruire. Este prerogativa Parlamentului de a reprezenta şi transmite opinia cetăţenilor care l-au ales şi de aceea ne-am propus să marcăm cei 10 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică prin adoptarea unei declaraţii care consacră semnificaţia acestui eveniment istoric, exprimând astfel hotărârea fermă a ţării noastre de a-şi respecta angajamentele internaţionale şi de a contribui la întărirea alianţei. Totodată, în marja acestui moment aniversar are loc, miercuri, de la ora 10,00 conferinţa pe tema 'Profilul României în NATO de la 10 ani după integrare', la care vor lua parte personalităţi politice, academicieni, reprezentanţi ai societăţii civile care vor face bilanţul acestor 10 ani', a adăugat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ