Mişu Negriţoiu a fost validat de Parlament la şefia ASF

| 01 apr, 2014

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat marţi numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Mişu Negriţoiu a obţinut 333 de voturi pentru şi nouă împotrivă.

Plenul Parlamentului a aprobat şi numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

La 26 martie 2014, președintele ING Bank România, Mișu Negrițoiu a fost nominalizat de prim-ministrul Victor Ponta pentru funcția de președinte al ASF. La 31 martie 2014, el a primit aviz pozitiv — 44 voturi "pentru", două "împotrivă" și trei abțineri — din partea Comisiilor de buget, finanțe și economie din Parlament.

Cine este Mişu Negriţoiu

Economistul Mișu Negrițoiu s-a născut la 26 mai 1950 în comuna Dăbuleni, județul Dolj.

A absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București (1973). În 1980, a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București. În 1995, a obținut titlul de doctor în științe economice la ASE București, cu teza "Investițiile străine și tranziția la economia de piață", sub coordonarea științifică a profesorului dr. Alexandru Puiu. În următorul an, își publică lucrarea de doctorat sub titlul "Salt înainte".

După absolvirea facultății și până în 1990 a lucrat ca economist în comerțul exterior la întreprinderile ILEXIM, Arpimex și la Ministerul Comerțului Exterior. Și-a început cariera în 1973, la o întreprindere de comerț exterior, ILEXIM, care exporta produse din metal, mic mobilier și artizanat. După 5 ani, a fost transferat în cadrul Departamentului de analiză economică la Ministerul Comerțului Exterior, unde a participat la o serie de misiuni temporare ca reprezentant comercial al României la New York (1982) și la Los Angeles (1983-1985). A fost atașat olimpic al României la Jocurile Olimpice de Vară de la Los Angeles (1984). A fost numit în 1985, director cu delegație la Întreprinderea Arpimex (fosta fabrică de tăbăcărie Dâmbovița) (1985). În noiembrie 1989 este ''debarcat din funcție'', după propriile declarații, dar este reinstalat pe 25 decembrie 1989 de ''comitetul revoluționar din întreprindere''.

În martie 1990 este numit șef al Secției economice de la New York a Ambasadei României în SUA, apoi în perioada 18 octombrie 1990 — 19 noiembrie 1992 îndeplinește funcția de președinte (cu rang de secretar de stat) al Agenției Române de Promovare a Investițiilor Străine și Asistenței Economice din Străinătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ