Negriţoiu: ASF va fi reorganizată - cheltuielile de personal vor fi reduse masiv

| 09 mai, 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra într-un program amplu de reorganizare, pe baza raportului PwC, care va duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul şi creşterea semnificativă a eficienţei, având ca model organizarea BNR, a anunţat preşedintele autorităţii, Mişu Negriţoiu.

"Raportul PwC propune revizuirea numărului de personal de execuţie în baza unei organigrame simplificate (...) Se vor elimina anumite nivele de conducere nenecesare şi se vor simplifica procesele de execuţie din instituţie. Nu pot să vă dau cifre acum, dar obiectivul este reducerea masivă a cheltuielilor de personal şi îmbunătăţirea substanţială a eficienţei. Am discutat cu personalul. Avem nevoie de fiecare, dar nu de toată lumea. Cine munceşte, cine e eficient, va avea un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru mine, nici pentru mine, deşi avem un contract colectiv", a spus Negriţoiu, citat de Mediafax


Potrivit preşedintelui ASF, restructurarea va privi în principal funcţiile de conducere şi în special cele de middle management.

"Sunt prea mulţi şefi în ASF", a spus Negriţoiu.


El a arătat că reducerea cheltuielilor a început deja prin scăderea remuneraţiilor şi indemnizaţiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remuneraţiile din BNR şi sub o medie a autorităţilor similare din UE.

"Am cea mai mare scădere, dar nu vă dau procentele şi sumele, pentru că trebuie să mă lămuresc cu privire la principiul afişării salariilor individuale. Ne vom respecta prevederea legală de a publica cheltuielile salariale ale conducerii. Scăderile au fost substanţiale", a adăugat Negriţoiu.

Şeful ASF a anunţat că angajările din ASF au fost blocate şi au fost suspendate toate primele şi bonusurile până la finalizarea noii organigrame. În opinia lui Negriţoiu, salariaţii ASF ar trebui să primească o singură primă, în funcţie de performanţa anuală, iar primele de performanţă să fie doar excepţii, pentru rezultate pe proiecte speciale.

Preşedintele a mai arătat că nu a adus pe nimeni în ASF şi nici nu doreşte să aducă pe cineva din afară până când nu se revizuieşte organigrama şi nu ar apărea funcţionalităţi la care să nu poată să corespundă personalul actual.

"Folosim modelul de organizare a BNR şi programul lor de dezvoltare internă a oamenilor. Folosim experienţa BNR şi am constatat, încă o dată, că BNR este o organizaţie foarte reuşită, cu o îmbinare fericită de instituţie publică cu o abordare de instituţie privată", a mai spus Negriţoiu.

La începutul lunii aprilie, Parlamentul a hotărât numirea lui Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Mandatul acestuia a început la 1 mai.

El a fost director general al ING România până în vara lui 2012, iar ulterior a ocupat poziţia de preşedinte non-executiv.

Negriţoiu este economist, fost ministru de stat pentru coordonare, strategie şi reformă (1992-1993). El a fost deputat în legislatura 1996 - 2000.

Tag-uri: ASF, Mişu Negriţoiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ