Fostul şef al ASF, Dan Radu Ruşanu, rămâne după gratii

| 10 apr, 2014

Dan Radu Rusanu, fostul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), ramane in continuare in arest preventiv, a decis, joi, Curtea de Apel Bucuresti.

Arestat in dosarul "Carpatica", Rusanu se afla deja in spatele gratiilor inca din 4 martie, cand CAB a admis recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce propunerea acestora de arestare preventiva a lui Rusanu a fost respinsa, pe 26 februarie, de Tribunalul Bucuresti.

Fostul presedinte al ASF a fost retinut intitial pe 25 februarie, dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul sau, pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

In saptamana anterioara retinerii, procurorii DNA au inceput urmarirea penala a lui Dan Radu Rusanu, in acest dosar, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, fiind suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica.

Pe 25 martie, Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva pe numele celor trei persoane cercetate in dosarul ASF-Carpatica, Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea si Marian Mirzac, iar contestatia facuta de acestia a fost respinsa ulterior de ICCJ.

Dan Radu Rusanu l-a avut, pentru cateva ore, coleg de camera pe Radu Mazare, retinut marti noaptea intr-un dosar in care este acuzat ca a luat mita 175.000 de euro. Judecatorii au respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Mazare, urmand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar. La iesirea din arestul Politiei Capitalei, primarul Constantei s-a plans ca Rusanu a sforait toata noaptea si nu l-a lasat sa doarma.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ