ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pentru Carpatica ASIG

| 16 mai, 2014

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan de redresare pentru societatea Carpatica ASIG, începând cu data publicării deciziei în Monitorul Oficial.

Conform unui comunicat al ASF remis, vineri, decizia a fost comunicată şi Carpatica ASIG, iar conducerea societăţii are obligaţia să întocmească şi să depună la sediul ASF un plan de redresare financiară, în cel mult 20 de zile de la data primirii de către societate a deciziei ASF.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Carpatica ASIG răspunde de ducerea la îndeplinire în mod corespunzător a dispoziţiilor deciziei de redresare financiară pe bază de plan de redresare.

ASF precizează că toate poliţele emise de Carpatica ASIG sunt şi rămân valabile, de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea poate să emită în continuare poliţe.

Primele de asigurare subscrise de societatea Carpatica ASIG s-au cifrat la 164 milioane de lei, în primul trimestru din 2014, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Majorarea primelor brute subscrise este mai mare decât creşterea de peste 22% a daunelor achitate.Valoarea absolută a despăgubirilor plătite de companie este de aproape 94 milioane de lei.

La finele lunii ianuarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus o serie de măsuri cu aplicabilitate imediată în privinţa societăţii Carpatica ASIG SA.

Autoritatea a dispus reevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica ASIG SA, inclusiv în ceea ce priveşte reflectarea acestora în situaţiile financiare ale societăţii, solicitând totodată şi informaţii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate şi lichiditate.

Anterior, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a demarat o serie de verificări într-o speţă legată de societatea de asigurări. 

'DNA a solicitat ASF mai multe date despre societatea de asigurări respectivă, aferente activităţii din perioada 2012 - 2013 a fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, absorbită de ASF în 29 aprilie 2013. ASF pune la dispoziţia organelor de cercetare documentele solicitate, atât din perioada fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor, cât şi, dacă va fi necesar, documente ulterioare', se spunea, într-un comunicat al ASF din 29 ianuarie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ