Care sunt măsurile de reformă la ASF?

| 01 iun, 2014

Norii negrii care au plutit deasupra Autorităţii de Supraveghere Financiară în ultima perioadă, par a se risipi odată cu venirea lui Mişu Negriţoiu la conducerea instuţiei.

Fost director general al ING Bank România, Negriţoiu a fost propus preşedinte al ASF la sfârşitul lunii martie, beneficiind de sprijinul premierului Victor Ponta. La aproape două luni distanţă de la acel moment, apar primele rezultate, ASF anunţând o primă serie de măsuri prin care instituţia se va reforma. Printre acestea, o nouă organigramă de funcţionare şi reînfiinţarea Direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Organisme Internaţionale.

Programul amplu de reorganizare al ASF a fost anunţat încă de la începutul acestei luni de către preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu. Având ca model organizarea BNR, reformele vor duce la o reducere masivă a cheltuielilor cu personalul şi la o creştere semnificativă a eficienţei.

De altfel, reducerea cheltuielilor a început deja prin scăderea remuneraţiilor şi indemnizaţiilor Consiliului ASF, care au fost aliniate sub remuneraţiile din BNR şi sub o medie a autorităţilor similare din UE. În acelasi timp, angajările din ASF au fost blocate şi au fost suspendate toate primele şi bonusurile până la finalizarea noii organigrame.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va avea din toamnă o nouă organigramă, numărul de conducători urmând a fi redus cu 35% de la 1 octombrie. Vor fi astfel eliminate poziţiile de şef de departament subordonaţi vicepreşedinţilor şi a directorilor adjuncţi şi unificarea direcţiilor de protecţie a consumatorilor.

“Consiliul ASF a aprobat vineri, 30 mai, noua arhitectură instituţională a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Noua organigramă a ASF, care va deveni operaţională de la 1 octombrie, urmăreşte transformarea autorităţii într-o instituţie mai flexibilă şi orientată spre eficienţă, reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3 şi desfiinţează poziţii de management intermediare. Ca urmare, funcţiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%”, se precizează într-un comunicat al ASF.

Dacă până acum fiecare piaţă în parte avea propria direcţie de protecţie a consumatorilor, de acum înainte va exista o singură Direcţie de Protecţie a Consumatorilor. Totodată, a fost reînfiinţată Direcţia Comunicare, Relaţii Publice şi Organisme Internaţionale, subordonată direct preşedintelui ASF, şi care înglobează o parte din actuala Direcţie de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

Mişu Negriţoiu pare a fi deja un pariu câştigat al lui Victor Ponta, noul preşedinte al ASF făcând uitată amintirea tristă a liberalului Dan Radu Ruşanu.

Tag-uri: ASF, Mişu Negriţoiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 2014
Edmund
ASF...
Aceeasi marie cu noua palarie!... Ati aruncat-o afara pe chitoaie? NU!... V-ati redus salariile cu 65 la suta? Nu!... Atunci?...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ