Victor Ponta susţine că s-au făcut presiuni politice în favoarea lui Dan Adamescu să fie la ASF

| 25 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă la Antena 3 că s-au făcut presiuni asupra sa şi a fostului ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, pentru ca un apropiat al omului de afaceri Dan Adamescu să fie menţinut în Autoritatea de Supraveghere Finaciară (ASF).

'S-au făcut nişte presiuni fantastice asupra mea şi asupra lui Daniel Chiţoiu pentru ca domnul Daniel Tudor-omul domnului Adamescu- să rămână în cadrul ASF şeful secţiei de asigurări, că am considerat, pe baza informaţiilor pe care le aveam, că domnul Adamescu şi compania domniei sale sunt foarte aproape de a comite una dintre cele mai mari fraude din istoria României, vorbim de sute de milioane de euro', a spus prim ministrul.

Întrebat de unde veneau presiunile şi dacă acestea erau politice, Ponta a răspuns: 'Evident funcţia de şef al ASF a fost negociată de noi, politic, cu colegii liberali. Domnul Tudor are un grup de colegi liberali care îl susţin'.

Ponta a adăugat că în cadrul unei şedinţe cu conducerea Băncii Naţionale i-a cerut lui Dan Radu Ruşanu, fostul şef al ASF, să sesizeze Parchetul.

'Am participat alături (..) de board-ul Băncii Naţionale, guvernator, prim- viceguvernator, şeful secţiei de Supraveghere şi de toţi membrii ASF-ului şi de ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, cred că era şi Liviu Voinea, la o şedinţă în care am discutat despre efectele asupra pieţei produse de faptul că firma domnului Adamescu a făcut un fel de schemă Ponzi adică a acoperit o gaură, făcând o gaură şi mai mare şi mai mare şi la un moment dat auditul făcut de ASF dădea nişte cifre uriaşe. A fost opinia şi a guvernatorului şi a mea către Radu Ruşanu şi conducerea de atunci a ASF : 'sesizaţi toate instituţiile statului inclusiv Parchetul, altfel sunteţi voi vinovaţi că acoperiţi', a afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ