Ponta despre incidentul în care a fost implicat preşedintele la Constanţa: un gest reprobabil

| 24 mai, 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, în Gara Roşiorii de Nord, unde a coborât pentru câteva minute din trenul 'Hyperion', cu care a plecat din Gara Craiova spre Bucureşti, că gestul făcut la Constanţa de un cetăţean, care a luat apă în gură şi l-a împroşcat pe preşedintele Traian Băsescu, este un gest reprobabil.

'Gestul în sine mi se pare un gest reprobabil, întotdeauna, făcut din partea oricui la adresa oricui. Suntem totuşi oameni civilizaţi. Chiar şi când avem ceva cu adevărat de reproşat nu o facem în felul acesta. Deci, categoric, gestul este reprobabil. Nu ştiu mai mult ca să pot să mă exprim mai mult decât atât. Am auzit de la dumneavoastră', a declarat Ponta răspunzând unei întrebări în legătură cu acest incident. În Gara Roşiorii de Nord, premierul Victor Ponta, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Dan Şova, a coborât din trenul 'Hyperion', fiind aşteptat de primarul localităţii şi de mai mulţi cetăţeni. În faţa acestora, premierul Ponta i-a cerut ministrul Dan Şova să promită că va repara această gară. 

'Eu mă bucur că sunt cu colegii şi ne vedem cu oamenii care ne aşteaptă cu braţele deschise, dar ne aşteaptă şi cu proiecte. Şi dacă l-am strâns din toate părţile pe domnul Şova să zică că o să repare Gara din Roşiori, acum avem grijă să nu uite când se urcă în tren', a mai spus premierul la Roşiori. 

Preşedintele Traian Băsescu a fost împroşcat cu apă de un constănţean, sâmbătă la prânz, în momentul în care părăsea Nava Şcoală Mircea, la finalul festivităţii de decorare a pavilionului navei cu Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Ofiţer, cu însemn de pace. 

Ofiţerul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Carmen Şerbănescu, a declarat, pentru AGERPRES, că cel care l-a ultragiat pe preşedinte se numeşte Adrian Zglobiu, are 35 de ani şi este din Constanţa. 

La finalul vizitei făcută la bordul Navei Şcoală Mircea, la coborârea de pe vas, ziariştii l-au întrebat pe şeful statului ce emoţii i-au stârnit revederea vasului pe care a făcut practică în timpul studenţiei. Preşedintele a răspuns că a fost foarte plăcută vizita, timp în care din spatele cordonului de protecţie a ţâşnit un bărbat care a scuipat în direcţia preşedintelui României. Agresorul a fost îndepărtat şi imobilizat de jandarmi şi de agenţii Serviciului de Protecţie şi Pază din garda preşedintelui. În prezent, acesta se află la Parchetul Tribunalului Constanţa unde este anchetat pentru ultraj.

Consilierul prezidenţial Dorel Onaca, care se afla la faţa locului, a declarat că gestul huliganic l-a mâhnit pe preşedintele Traian Băsescu. 

'A fost un bezmetic care a luat o gură de apă şi a vrut să-l stropească pe preşedinte şi în mare i-a reuşit intenţia, numai că m-a udat pe mine pe haină şi pe ceafă, căci eram chiar în spatele preşedintelui Băsescu. Asta e! Se mai întâmplă când mergi în mulţime', a spus Onaca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ