Mişu Negriţoiu: Posesorii de poliţe de asigurări de locuinţe Omniasig nu vor avea niciun fel de probleme

| 15 mai, 2014

Situaţia de la Omniasig este sub control la ora actuală, iar posesorii de poliţe de asigurări de locuinţe nu vor avea niciun fel de probleme, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii pentru Administrare Financiară.

Situaţia de la Omniasig este sub control la ora actuală, iar posesorii de poliţe de asigurări de locuinţe nu vor avea niciun fel de probleme, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii pentru Administrare Financiară /ASF/.

'Intervenţia mea are scopul de a asigura publicul, consumatori de produse de asigurări şi clienţii Omniasig că situaţia este sub control. Ne-am asigurat că niciunul dintre posesorii acestor poliţe nu va fi afectat. Este vorba despre poliţele de asigurări de locuinţă, atât obligatorii, cât şi facultative. Numărul acestora este mult mai mic decât cel vehiculat în presă, la fel de mult şi al celor implicaţi', a afirmat Negriţoiu.

Potrivit şefului ASF, instituţia pe care o conduce a urmărit permanent evoluţia societăţii Omniasig şi a intervenit atunci când a fost cazul.

'ASF a urmărit permanent evoluţia societăţii Omniasig, a făcut recomandările şi a intervenit atunci când a fost cazul. Drept urmare, societatea este bine capitalizată, întruneşte criteriile de prudenţialitate iar acţionarii au adus peste 100 de milioane de euro în ultimii ani. În plus, există o bună solvabilitate şi lichiditate. Din informaţiile noastre, Omniasig are constituite rezervele tehnice suficiente. Ne-am întâlnit azi (joi - n.r.) cu acţionariatul şi conducerea societăţii şi ne-am dat seama că ştiu ce au de făcut şi vor lua toate măsurile necesare pentru ca posesorii de poliţe să nu aibă de suferit', a explicat Mişu Negriţoiu.

Procurorii Parchetului General au efectuat, miercuri, percheziţii simultane la 49 de sedii centrale şi sucursale ale Omniasig. Ancheta a vizat săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală.

Ulterior acestei acţiuni, compania Omniasig preciza, într-un comunicat transmis Agerpres, că verificările Parchetului vizează poliţele de asigurare de locuinţe şi că activitatea curentă nu este perturbată.

'Unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Omniasig este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin şi va pune la dispoziţia autorităţilor toate documentele şi informaţiile solicitate. În acelaşi timp, am demarat o investigaţie internă pentru a lămuri în întregime această situaţie. Activitatea curentă a OMNIASIG nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări', se arată în comunicat.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România, având un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. Omniasig VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere.

Capitalul social al companiei este în valoare de 439,64 milioane lei. În prezent, Vienna Insurance Group este pe primul loc pe piaţa asigurărilor din România, fiind prezentă pe piaţa locală prin trei companii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ