Parlamentari: Transformarea Parlamentului în Adunare Constituantă, o exagerare

| 04 apr, 2014

Parlamentari din Comisia de revizuire a Constituţei consideră că declaraţia lui Ovidiu Donţu ca Parlamentul să se transforme în Adunarea Constituantă pentru modificarea Constituţiei reprezintă "o opinie personală", o exagerare, care nu se poate pune în practică.

"Este un punct de vedere al colegului, nu împărtăşesc această opinie, pentru că Parlamentul nu se poate transforma într-o Adunare Constituantă, este o altă procedură. În prima şedinţă a comisiei de revizuire a Constituţiei trebuie să se discute observaţiile Curţii Constituţionale", a declarat, vineri deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei juridice.

Şi liderul deputaţilor PNL George Scutaru consideră că afirmaţia lui Donţu este "o opinie personală". "Este o opinie personală. Rămîne să vedem dacă mai există o voinţă politică majoritară pentru a promova proiectul de revizuire a Constituţiei în forma iniţială. O să vedem modificările în urma observaţiilor Curţii Constituţionale", a precizat pentru Mediafax George Scutaru.

"Domnul Donţu exagerează pentru că Parlamentul se transformă în Constituantă în momentul în care se elaborează un proiect nou de Constituţie, aici vorbim despre o lege de revizuire a acestei Constituţii şi va parcurge procedura parlamentară, adică va fi votată de Senat şi de Cameră. Domnul Donţu a încurcat planurile", a explicat deputatul PNL Gabrile Andronache.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întâi ar trebui să se facă o astfel de propunere, după care să fie analizată. "Ar trebui analizată din două planuri. Procedural, ar trebui să vedem dacă se face aşa ceva şi trebuie tranşat politic. Eu nu ştiu să se fi discutat la nivelul majorităţii parlamenatre până la acest moment", a adăugat Ciucă.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se poate ca în mijlocul sesiunii Parlamentul să se transforme în Adunare Constituantă. "Din păcate, atunci când se votează un Parlament trebuie ştiut dacă este Adunare Constituantă şi nu în mijlocul sesiunii să se transforme în Adunare Constituantă şi nu cred că există posibilitatea asta, nu există două treimi necesare", a explicat Mate Andras.

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu crede că în acest moment mai este cazul transformării Parlamentului în Adunare Constituantă, precizând că discuţia pe acest subiect a avut loc şi PSD a fost împotrivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ