M.R.Ungureanu: Acciza lui Ponta nu are nicio justificare

| 01 apr, 2014

Preşedintele Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a criticat marţi creşterea accizei la carburanţi, susţinând că această măsură nu are nicio justificare.

Nici până acum nu ne este clar unde se vor duce aceşti 1,8 miliarde de lei. Cum o dăm, ajungem iar la performanţe excentrice: cea mai scumpă benzină din Europa raportată la cel mai mic salariu din UE şi probabil singura ţară care urmează să plătească şi taxa de autostradă şi acciza pentru construcţia de autostrăzi', a declarat Ungureanu potrivit unui comunicat marţi Agerpres de FC.

El susţine că măsura luată de Guvern nu are nicio justificare.

'Avem o economie subdezvoltată, dar ne permitem taxe mari. Anul acesta românii vor avea cea mai scumpă masă de Paşte. Este criză de bani la PSD, în an electoral, acciza lui Ponta n-are nicio justificare, nu atunci când şeful Executivului declară că nu intenţionează să reducă nicio cheltuială bugetară. Indignarea românilor, împotriva deciziilor acestui Guvern, se va vedea nu într-un protest în faţa Guvernului, ci în ziua alegerilor. Poate atunci se va produce schimbarea mult aşteptată', a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Acciza pentru benzină şi motorină creşte cu 7 eurocenţi de la 1 aprilie, ceea ce va duce la o scumpire a carburanţilor de circa 40 de bani, după cum estimează operatorii din sector. În prezent, acciza reprezintă 30% din preţul final la benzină şi 26% la motorină.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că Guvernul va emite cel mai probabil miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care va reglementa modul în care transportatorii rutieri îşi pot recupera patru cenţi din acciza la carburanţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Marian
sub centura
asa este domnule MRU.Pai nu trebuie si Ponta sa isi finanteze campania electorala dintr-o sursa?
01 apr, 2014
emil
foarte bine domnu' MRU
ar trebui ca mai multi oameni politici sa i-a pozitie fata de aceasta masura aberanta!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ