De ce este corect USL fără Antonescu

| 31 mar, 2014

Crin Antonescu l-a atacat indirect şi pe Traian Băsescu, încercând astfel să dezmintă informaţiile din ultima perioadă care atestă că între şeful statului şi preşedintele PNL ar exista o înţelegere subterană.

Crin Antonescu a participat, duminică, la Piteşti, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Argeş. La reuniune au fost prezenţi Ludovic Orban, Adina Vălean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum şi lideri liberali din alte judeţe. Şedinţa a reprezenat pretextul ideal pentru Crin Antonescu de a-şi reactiva discursul agresiv la adresa premierului Victor Ponta şi a PSD-ului, responsabilizaţi de liderul liberal pentru că Traian Băsescu este încă preşedinte în funcţie. ”Traian Băsescu e în continuare preşedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru că domnul Ponta a făcut o sumă de prostii şi o sumă de lucruri incorecte şi domnul Traian Băsescu va rămâne în aceste condiţii preşedinte până în 21 decembrie”, a declarat liderul PNL.

Deloc întâmplător, Crin Antonescu l-a atacat indirect şi pe Traian Băsescu, încercând astfel să dezmintă informaţiile din ultima perioadă care atestă că între şeful statului şi preşedintele PNL ar exista o înţelegere subterană. Cu alte cuvinte, liberalul a jucat cartea unei ofensive pe toată linia, erijându-se atât în adversarul lui Victor Ponta, cât şi în cel al lui Traian Băsescu.

Ieşirea la atac trebuie pusă inclusiv pe seama sondajelor recente, şi mai ales pe sondajul IRES care confirmă trendul negativ abrupt înregistrat de Crin Antonescu, ajuns la numai 12% intenţie de vot comparativ cu Victor Ponta care ar fi votat drept preşedinte de către 31% din cei care ar participa la alegerile prezidenţiale. Vestea este cum nu se poate mai proastă pentru Crin Antonescu, ţinând cont că actualul premier beneficiază de un capital electoral masiv, în ciuda faptului că a anunţat în repetate rânduri că nu doreşte să candideze la preşedinţie.

Atacul lui Crin Antonescu nu s-a oprit aici. Liderul PNL a plusat, acuzându-l făţiş pe primul ministru de complicitate cu Traian Băsescu. “Domnul Traian Băsescu este în continuare preşedintele României pentru că Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi în spate, pe care le-am luat împreună, a preferat să semneze un pact de coabitare care să-l legitimeze pe el ca prim-ministru, şi nu voturile pe care noi le-am obţinut de la cetăţenii români”, a declarat Crin Antonescu.

Nu trebuie să cunoşti pe îndelete dinamica politică din România ultimelor luni pentru a înţelege că ceea ce face Crin Antonescu este un bluf. Cel care a pactizat cu Traian Băsescu este însuşi liderul PNL, nicidecum Victor Ponta. Aşa se explică, de altfel, ieşirea PNL de la guvernare şi abandonarea USL, calculele preşedintelui liberal fiind acelea că are şanse mai mari să câştige confruntarea pentru Cotroceni, din opoziţie, sprijinit de Traian Băsescu şi nu de la putere, alături de Victor Ponta.

Mare problemă pentru Crin Antonescu este însă aceea că, prin declaraţiile sale, prin atitudinea sa publică, se dezice constant de valorile şi proiectele în numele cărora românii i-au încredinţat voturile în 2012, sub sigla USL.

În ciuda declarațiilor liderului liberal, care aminteşte în orice context despre imposibilitatea refacerii USL, realitatea este că această alianţă a fost cel mai important proiect politic din România ultimilor ani. Prin urmare, USL poate fi în continuare o formulă viabilă şi validă ce poate fi regenerată, dar cu o singură condiţie – aceea ca PNL să depăşească perioada nefastă marcată cu Crin Antonescu la conducere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ