Antonescu: Băsescu mai este preşedinte din cauza lui Ioan Rus

| 31 mar, 2014

Un nou diferend public a apărut între Crin Antonescu şi foştii săi aliaţi din PSD, după ce liberalul a afirmat că Traian Băsescu mai este preşedinte datorită faptului că Ioan Rus, ca ministru de Interne, a refuzat cererile "legitime" de reconsiderare a numărului de alegători la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui.

După ce preşedintele PNL a spus duminică, la Piteşti, că Traian Băsescu este încă şef al statului pentru că Victor Ponta l-a numit pe Ioan Rus ca ministru de Interne, ale cărui acţiuni ca ministru au dus la invalidarea referendumului. Rus i-a dat replica liberalului, luni, la România TV.

"Declaraţia asta este suma tuturor prostiilor pe care le poate avea în cap un cetăţean precum Crin Antonescu. la momentul respectiv, dacă e să respectăm adevărul istoric, exista o lege ce permitea ca un referendum să fie validat fără cvorum, iar legea era la promulgare la Crin Antonescu (...) Am avut embargo de la Victor Ponta un an şi jumătate să nu-l mai critic pe domnul Antonescu, dar am început să mă plictisesc de atâta prostie continuă", a declarat Ioan Rus.

Fostul ministru de Interne a afirmat că le-a explicat celor doi lideri ai USL că nu este posibilă reducerea cvorumului de prezenţă deoarece dreptul de vot la referendum este legat de cetăţenia română, nu de locul de rezidenţă, adică dacă o persoană locuieşte în ţară sau în străinătate. Potrivit lui Rus, Antonescu nu a fost mulţumit de această explicaţie, fapt ce a dus la demisia ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre (PNL) şi apoi chiar a lui Rus. "Ştiam că domnul Antonescu a cerut fie demiterea mea, fie se rupe USL-ul şi atunci i-am cerut lui Victor Ponta să-mi permită să demisionez şi eu", a spus Rus.


Citeste mai mult pe RTV.NET:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Vlad
penibili
Sunt penibili toti cei implicate in matrapazlacurile referendumului. Cata nerusinare uselista: "la momentul respectiv, dacă e să respectăm adevărul istoric, exista o lege ce permitea ca un referendum să fie validat fără cvorum, iar legea era la promulgare la Crin Antonescu ". Adica erau in stare sa introduca o lege, care calca peste Constitutie, doar ca sa le iasa lor cacealmaua, la referendum? USL si mai ales PSD inseamna dispret fata de legi si normalitate!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ