Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

| 31 mar, 2014

Elena Udrea a declarat că PMP trebuie să dea preşedintele României pentru ca funcţia să nu revină PSD. Pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i?

Tot ceea ce intuiam de mai bine de un an prinde acum din ce în ce mai mult contur. Toate acţiunile Elenei Udrea arată că fosta “blondă de la Cotroceni” îşi doreşte să revină la curtea regelului, dar de dată aceasta în jilţul lui Traian Băsescu. Anunţarea candidaturii la prezidenţiale rămâne doar o simplă formalitate.

În urmă cu mai bine de un an, Traian Băsescu îşi pregătea urmaşul la tronul prezidenţial, lansând-o pe Elena Udrea în cursa spre şefia Partidului Democrat-Liberal. Planul era simplu, Udrea trebuia să obţină preşedinţia partidului, pentru ca din acea postură să încerce să obţină şi preşedinţia ţării. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte niciodată cu cea de la congresul partidului, planul lui Băsescu şi Udrea a fost dat peste cap, Vasile Blaga punându-se de-a curmezișul.

A urmat tot ceea ce ştim deja. Momentul “adio PD, adio PDL” al preşedintelui, lansarea unei fundaţii, transformarea fundaţiei în partid, încercarea de dezmembrare a PDL-ului prin racolări furibunde de membri, pentru ca în final Elena Udrea să facă şi ea pasul către acest nou partid. Tot acest deranj pentru că Elena Udrea să-şi poată vedea visul cu ochii, iar Băsescu să poată răsufla liniştit că urmaşul său nu-l va pune să joace rolul lui Adrian Năstase din ultimii zece ani.

Este interesant şi pe undeva comic de observat cum intrarea Elenei Udrea în PMP a reprezentat şi încetarea oricărei comunicări publice din partea preşedintelui de carton, Eugen Tomac. Mişcarea Populară comunică pe o singură voce: a Elenei Udrea. De aceea este hilar atunci când aceasta este prezentată drept simplu membru al PMP, când în realitatea toată lumea ştie cine este şeful cu adevărat.

Dacă la început Udrea pleda pentru un candidat unic al “dreptei”, astăzi dreapta are şi un nume: Partidul Mişcarea Populară. Prezentă la Mamaia pentru o întâlnire cu membrii PMP, Udrea a declarat că PMP trebuie să dea preşedintele României pentru ca funcţia să nu revină PSD. Pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i ? Sau în acest caz, cine? Cine oare să fie acel candidat al PMP, dacă nu fetiţa cu părul bălai. Desigur, oficial, Udrea refuză să dea un răspuns tranşant, mustăcind de fiecare dată cu subînţeles. De altfel, şi premierul Victor Ponta este convins că Elena Udrea va candida în alegerile prezidenţiale din 2014. Totodată, şeful SRI, George Maior, a anticipat candidatura unei femei în cursa prezidenţială. În contextul în care bilanţul SRI din acest an este ultimul la care participă şi Traian Băsescu, Maior a ţinut să-i mulţumească acestuia pentru colaborare, manifestându-şi dorinţa ca viitorul preşedinte al României, “o EL sau o EA”, să înţeleagă valorile pe care se aşează instituţia.

Nu ştim dacă Elena Udrea va înţelege valorile care stau la baza SRI-ului, dar ştim cu siguranţă că Elena Udrea va candida la preşedinţia ţării. Şi dacă totuşi nu va candida, cu siguranţă se va găsi o admiratoare de-a dumneaei care să o facă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 2014
El Condor
Aparitii electorale
S-ar lua in gat cu oricine, numai sa-i "dea" lumea 2 - 3 voturi ... acolo ... supt "plafon" .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ