Uite cine vorbește. Udrea protestează împoriva accizei dând cu geanta Hermes de pământ

| 31 mar, 2014

Din momentul în care Guvernul a anunțat deja celebra acciză la carburanți, opoziția loială lui Traian Băsescu a început să strige ca din gură de șarpe că actuala putere va îngropa România sub povara prețurilor în creștere.

Desigur, după ce laboratoarele de la Cotroceni au fabricat o asemenea temă populistă ușor de exploatat, cei care au preluat-o instantaneu au fost cei de la PMP, care încă de la înființare au dovedit că nu știu altceva decât să facă pe papagalii prezidențiali .

Astfel, strategia popularilor s-a axat în ultimele săptămâni pe atacuri repetate la adresa unei taxe pe care majoritatea economiștilor au calificat-o ca nefiind de natură să conducă la o creștere generală a prețurilor și pe care FMI-ul a acceptat-o. Indiferent de aceste dovezi, cei de la PMP au ieșit în stradă să protesteze, în timp ce liderii partidului, invitați de regulă la B1 Tv, nu sunt capabili să spună altceva decât „Ponta te arde cu pompa”, predicând în pustiu același text de inspirație băsesciană.

În acest registru se încadrează și mesajul Elenei Udrea de sâmbătă, care pornește de la un îndemn la reflecție în legătură cu performanțele actualului guvern: „Întrebarea la care trebuie să răspundem şi pe care trebuie să şi-o pună întrega ţară este ce s-ar întâmpla cu România dacă de acum încolo zece ani cel puţin ar fi ocupată de PSD. Pentru că uitaţi guvernarea de doi ani, doi ani în care şi-au dovedit incompetenţa". Apoi doamna Udrea a mai emis câteva idei, complet în dezacord cu realitatea, despre cât de mult rău a făcut actuala putere din punct de vedere economic și, în final, a urmat cireașa de pe tort: „ia uitaţi cum în două zile mai vine şi scumpirea carburanţilor".

Ca o bocitoare profesionistă, Elena Udrea plânge de grija bieților români pe care actualul executiv îi sacrifică, chipurile,  din punct de vedere economic. Și mai că ne-am lăsa convinși de lamentațiile ei  dacă nu am avea în vedere despre cine este vorba în propoziție.

Este de-a dreptul ironic modul în care unul din principalii conducători ai unui regim care a dus România pe marginea prăpastiei printr-o serie de politici economice dezastroase atacă acum un executiv care a reușit o serie de performanțe notabile. În timpul crizei economice, Elena Udrea ne dădea lecții în legătură cu beneficiile austerității pe care de altfel domnia sa nu o aplica deloc, lucru măsurabil în creșterea colecției personale de gentuțe și pantofiori noi. În epoca în care se aflau la guvernare, fosta ministreasă și apropiații săi erau cu mâinile până la coate în bugetul statului, în timp ce politicile de austeritate îi afectau dur pe români și duceau la performanțe economice negative. Așadar, dacă este să demonstreze ceva, atunci declarațiile prin Elenei Udrea nu pot fi considerate altceva decât o nouă dovadă de tupeu și ipocrizie nemăsurate aruncate în obrazul unui popor pe care favorita lui Traian Băsescu și acoliții săi l-au batjocorit destul.

 

Update:

Elena Udrea şi-a cumpărat zilele acestea un Mercedes de 120.000 de euro (Povestea aici ). Probabil că de aici teama că va sărăci din cei 42 de bani plătiţi în plus la benzină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 2014
El Condor
Cand merge badea ...
Daca ar fi mai tanara cu 50 de ani, i-as spune "taracuta", dar la cei 80 de ani ai ei , am o MARE retinere .
31 mar, 2014
giovanni
accizzente
...cata nerusinare poti sa porti in bagajul politic,cand esti implicata in afaceri grele,cand te-ai imbogatit miraculos cand ii sufli in ceafa demisului si mai pozezi in virgina politicii...sictir madamme
31 mar, 2014
adi db
ca sa stii
Stiu ca toti sunteti platiti sa ii improscati cu noroi pe cei din tabara adversa. Nu va mai pasa de adevar nici cat negru sub unghie. Coloana vertebrala la voi? Ioc. Inainte sa ridici in slavi PSD-ul te invit in orasul "Municipiu" Moreni sa vezi cum poate arata un oras cu conducere PSD-ista (sub toate formele ei: FSN, PDSR, PSD, etc.) de peste douazeci de ani. Este un dezastru. Cui vrei sa ii mai servesti tu gogosi d-astea? VA veni vremea cand oamenii or sa va intrebe de ce i-ati mintit? De ce ati indus intentionat i n eroare deservind un "partid" care are statut de organizatie mafiota??? PDL a fost de aceeasi factura dar cel putin a dat un presedinte care va pune cu botul pe labe cand vreti voi. Ar fi fost frumos ca macar voi presa sa fiti impartiali si sa desteptati oamenii, nu sa ii prostiti mai rau decat sunt. Nu vei scapa de viitor nici macar tu care scrii articolul. Si daca viitorul ti-l faci singur...al tau este negru rau.....Scarbelor!!!
31 mar, 2014
Jiji
Si-a pus lentile de contact albastre ca actritele din filmele xXx !
31 mar, 2014
sorin
ipocrizie
Articol bun ! N-am uitat ce au fost in stare dumneaei si ceilalti din fosta guvernare PDL-ista...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ