Candidatura lui Silaghi, mai mult decât o simplă candidatură... o mare lovitură. Pentru Crin

| 05 mai, 2014

În timp ce Crin Antonescu se străduie să convingă opinia publică de faptul că USL a murit, PSD-ul lui Victor Ponta oferă dovezi concrete că proiectul politic al Uniunii este încă de actualitate.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă la Negreşti Oaş, că liderul PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, va fi candidatul USL în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai. "Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi, care va fi susţinut de toate partidele care au format USL. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii ţări, acela că putem fi uniţi, aşa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniţi ca să câştigăm", a explicat Victor Ponta decizia luată.

Crin Antonescu recepționează astfel o dublă lovitură. În primul rând, prin decizia luată de PSD de a sprijini candidatura lui Ovidiu Silaghi la Camera Deputaților, formațiunea liberală pierde orice șansă de a câștiga alegerile parțiale din respectivul colegiu și de a-și mai întări astfel corpul de parlamentari sever subțiat prin dezertările din ultima perioadă.

Pe de altă parte, așa cum sublinia și premierul, decizia în discuție are și un important caracter de semnal atât pentru electoratul USL, cât și, deloc de neglijat, pentru liberalii nemulțumiți de direcția pe care Crin Antonescu a înscris în ultima perioadă formațiunea pe care o conduce. Actuala majoritate reunită în jurul lui Victor Ponta demonstrează astfel încă o dată că este dispusă să împartă funcțiile de putere cu liberalii în vederea refacerii USL.

Or, acest semnal ar putea să atârne greu nu doar în perspectiva europarlamentarelor și a consolidării sprijinului de care se bucură Alianța PSD-PC-UNPR în rândul electoratului care a votat USL, ci și în contextul de după 25 mai, atunci când toate partidele vor începe să își evalueze performanțele, iar PNL va contabiliza, foarte probabil, un scor mult sub obiectivul oficial asumat. La acel moment, la care Crin Antonescu va trebui fără îndoială să dea socoteală pentru eșecul electoral la care a împins partidul, nemulțumiții din PNL vor avea la dispoziție o alternativă care își va fi demonstrat deja funcționalitatea la Satu Mare: aceea a refacerii USL. Iar o asemenea alternativă ar însemna și debarcarea lui Crin Antonescu, cel care a declarat în nenumărate rânduri că exclude refacerea USL și care, de la o vreme încoace, a obligat formațiunea liberală să trădeze rând pe rând toate angajamentele pe care și le asumase pe vremea când făcea parte din Uniune.

Iată așadar de ce decizia luată de PSD în privința susținerii candidaturii lui Ovidiu Silaghi îi stă în gât lui Crin Antonescu și crește șansele refacerii proiectului politic al Uniunii Social Liberale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
Daciana Cretu
noi ne dorim foarte mult sa se refaca proiectul USL
noi ne dorim sa faca parte din el si penalii PNL
dl.Silaghi este un bun exemplu
este un tip cinstit,destept nu este traseist...
nu cere banii inainte..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ