Canonizarea celor doi papi: Primăria Romei va cheltui aproape 8 milioane de euro

| 09 apr, 2014

Primăria Romei va cheltui aproape opt milioane de euro pentru a mobiliza întregul dispozitiv pe care îl va pune în mişcare pentru canonizarea papilor Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea, care va avea loc la 27 aprilie, transmite EFE. Anunţul a fost făcut marţi de primarul oraşului, Ignazio Marino, care a precizat că este vorba de 7.800.000 euro, potrivit Agerpres.

Trei milioane de persoane vor vizita Roma pe parcursul lunii aprilie, a adăugat primarul, care nu a specificat câte dintre acestea se vor afla în oraş în ziua canonizării. Pentru urmărirea ceremoniilor, se vor instala ecrane uriaşe în mai multe locuri, printre care Piaţa Veneţia, Colosseumul, Bazilica Santa Maria Maggiore, Piaţa Navona, Castel Sant'Angelo.

Potrivit primarului Romei, bugetul pentru canonizarea celor doi papi 'nu este extraordinar, ieşit din comun', având în vedere că pentru întronizarea Papei Francisc a fost prevăzut un buget de 4.600.000 euro.

Corpul de securitate şi diversele servicii (transporturi etc.) se vor întări de la 13 aprilie, din Duminica Floriilor. În a doua jumătate a lunii aprilie, forţele de ordine de la Roma vor efectua 12.000 de ore suplimentare. În ziua canonizărilor, liniile de autobuz care fac legătura între gara Termini şi Vatican se vor întări cu 24 de grupuri de poliţişti.

Primarul a anunţat, de asemenea, că Via dei Fori Imperiali, între Colosseum şi Piaţa Veneţia, va fi rezervată pietonilor între 18 aprilie şi 4 mai.

La canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea vor asista credincioşi catolici de rând din diverse locuri ale planetei, precum şi lideri mondiali şi înalte autorităţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ