Canonizarea lui Papa Ioan Paul al II-lea va aduce în faţa televizoarelor peste 2 miliarde de oameni

| 17 apr, 2014

Şaizeci şi una de delegaţii oficiale şi 800.000 de credincioşi sunt aşteptaţi la Roma pentru canonizarea papilor Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea, a anunţat joi Comitetul italian pentru ordine şi siguranţă publică, referitor la evenimentul prevăzut pentru duminică 27 aprilie.

Un număr de 19 de şefi de stat, 24 de prim-miniştri şi 23 de miniştri şi-au anunţat deja prezenţa la 27 aprilie, a precizat comitetul, reunit joi la Ministerul de Interne italian, sub egida ministrului Angelino Alfano, conform Agerpres.

Delegaţia franceză va fi condusă de premierul Manuel Valls, dar din Franţa urmează să fie prezenţi cu titlu particular şi fostul premier Francois Fillon şi Bernadette Chirac, soţia fostului preşedinte Jacques Chirac, a indicat agenţia specializată pe Vatican I.Media. Din partea Poloniei, preşedintele Bronislaw Komorowski va fi însoţit de foştii şefi de stat Lech Walesa şi Aleksander Kwasniewski.

Cu ocazia canonizării sunt aşteptaţi de asemenea la Roma circa 800.000 de pelerini, veniţi din Italia şi din străinătate, cu trenul, avionul, autocarul, maşina sau pe apă, a mai anunţat guvernul italian.

Ceremonia se va desfăşura în Piaţa Sf. Petru, sub egida Papei Francisc, şi va fi retransmisă pe ecrane gigantice ce vor fi amplasate în diferite locuri din Oraşul etern. Sunt previzibile totodată ambuteiaje semnificative, notează AFP.

Comitetul condus de ministrul de interne a mai anunţat că mai multe obiective vor face obiectul unui control întărit din partea a 2430 de agenţi suplimentari ai forţelor de ordine.

Se prevede ca două miliarde de oameni de pe cinci continente să urmărească la televizor dubla canonizare, a papei polonez Ioan Paul al II-lea, cunoscut ca 'globe-trotter' şi care s-a bucurat de o uriaşă popularitate, şi a papei italian Ioan al XXIII-lea, cel care a lansat 1962 Conciliul Vatican II şi care este în continuare foarte iubit de italieni.

Centrul de televiziune al Vaticanului (CTV) a decis să se asocieze grupului de telecomunicaţii Eutelsat pentru a le permite telespectatorilor să urmărească evenimentul. Nouă sateliţi vor fi mobilizaţi pentru a transmite în direct dubla canonizare la înaltă rezoluţie. De asemenea, 500 de cinematografe din 20 de ţări vor transmite evenimentul gratuit, şi mai ales în 3D.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 2014
textero
Papa/Papei
Canonizarea Papei , nu lui Papa... ( pápă2 (prelat) s. m., g.-d. art. pápei; pl. papi )Sursa: DOOM 2 (2005)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ