Cardurile de sănătate, INIŢIALIZATE începând cu data de 2 februarie

| 19 ian, 12:11

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a anunţat ca toate cardurile de sănătate vor putea fi iniţializate începând cu data de 2 februarie. Cu toate acestea, asiguraţii vor putea să beneficieze de servicii medicale şi în baza adeverinţei timp de timp de trei luni, câtă vreme cele două sisteme vor funcţiona în paralel.

Ciurchea Vasile, preşedintele CNAS, a precizat că urmează să fie elaborat un sistem şi pentru persoanele care refuză să primească documentul electronic, din motive religioase.

„Este clar că trebuie să găsim o alternativă pentru că sunt oameni care îl refuză din motive mai mult sau mai puţin obiective, mai mult sau mai puţin înţelese de mine. Vom găsi ca alternativă acea adeverinţă, însă prin aceasta vor fi puşi pe drumuri de la casă la medic şi aşa mai departe. Dacă doresc adeverinţa, va rămâne adeverinţa, nu doresc ca cineva să rămână fără servicii medicale pentru faptul că s-a introdus cardul”, a declarat preşedintele CNAS.

Medicul a explicat că doar câteva mii de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, declaraţie contestaă de reprezentanţii cultelor religioase, care susţin că numărul celor care nu au vrut să primească documentul electronic se ridică la un milion. Cu toate acestea, Ciurchea a explicat că adeverinţa care ar putea rămâne în vigoare şi după perioada de probă de două-trei luni, va dovedi calitatea de asigurat, însă numai atâta timp cât asigurările de sănătate sunt plătite.

Citeşte şi: DECIZIE de ultimă oră: Cât vor costa medicamentele

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ