Casa Regală va deveni instituție de utilitate publică. Inițiativa legislativă a fost depusă în Senat

| 10 noi, 14:38

Principesa Margareta și soțul ei ar urma să aibă aceleași drepturi și beneficii ca foștii șefi de stat, după dispariția Regelui Mihai. Măsurile sunt prevăzute într-un proiect de lege depus în Parlament de şefii celor două Camere. E o idee mai veche, despre a cărei adoptare s-a discutat încă de anul trecut.

Prin acest proiect de lege, Casa Regală a României va deveni personalitate juridică de drept privat de utilitate publică.

Asta înseamnă că poate primi finanțare direct de la bugetul de stat.

În plus, poziția oficială de șef al Casei Regale a României va fi asimilată protocolar celei a unui fost șef de stat.

Astfel, principesa Margareta și soțul ei ar urma să beneficieze de o locuință gratuită, o indemnizație lunară, mașina și paza permanentă asigurate de SPP.

Aceste privilegii le are în prezent Regele Mihai pentru că a exercitat de drept rolul de șef de stat.

Conform prevederilor actuale, drepturile locative, cum ar fi dreptul de a locui în Palatul Elisabeta, nu se vor transfera principesei Margareta, prima pe linia succesorală, odată cu moartea Regelui Mihai.

E nevoie de acordul Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ