Cât costă factura de gaze pentru români: Diferențele ajung și la 50%

| 14 sep, 18:15

Preţul cu care vând gazul furnizorii de pe piaţa reglementată diferă foarte mult funcţie de localitate, dimensiunea firmei şi costuri specifice. Citeşte în continuare pentru a afla cine dintre români este dezavantajat şi cine e avantajat.

Preţurile practicate de furnizorii de gaze în regim reglementat pentru consumatorii casnici diferă chiar şi cu 50%, în funcţie de regiunile sau oraşele din ţară. Potrivit datelor ANRE pentru toţi cei 42 de furnizori pentru piaţa reglementată, centralizate de despretot.info, în România, gospodăriile plătesc între 92,29 lei MWh de gaz şi 141,58 lei. Preţul mediu al gazelor plătite de consumatorii casnici, valabil de la 1 iulie 2015 este, la nivelul întregii ţări, de 123 de lei, scrie Economica.net.

Cel mai ieftin gaz din România, 92,29 lei/MWh, este consumat de locuitorii din Cotnari, Hârlău şi Cucuteni, din judeţul Iaşi. Aceştia sunt alimentaţi  de Gaz Nord – Est, o firmă cu acţionariat mixt între Consiliul Local Hârlău, Consliul local Cotnari şi E.ON. Cel mai scump gaz, 141,58 lei/MWh, este la clienţii Premier Energy, fosta Petrom Distribuţie Gaze, din mai multe localităţi din sudul şi vestul ţării.

Un preţ mic al gazului mai plătesc românii abonaţi la Nord Gaz, care alimentează Rădăuţiul, 99,07 lei/MWh, Intergaz Est, care furnizează gaz în Zimnicea, 107 lei/MWh, Gaz Sud, care alimentează zeci de localităţi din sudul României, 104,55 lei/MWh, şi Congaz, furnizorul Constanţei, cu 108,32 lei pe MWh.

Citește mai mult pe Economica.net.

Tag-uri: gaze, pretul gazelor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ