Consumul estimat DISPARE din facturi

| 16 oct, 17:07

Consumatorii de gaze din jumătatea de sud a ţării vor primi, de luna viitoare, facturi care nu vor mai conţine şi consumul estimat. Decizia a fost luată de compania GDF Suez, obligată de autoritatea de reglementare, care a şi amendat compania cu 200.00 de lei.

 

Oficialii GDF Suez au declarat că trec în facturi consumul estimat pentru a ajuta clienţii să-şi optimizeze cheltuielile, nicidecum nu este vorba despre plata în avans.

„În măsura în care această modalitate de facturare nu este percepută ca o facilitate atractivă pentru clienţi, compania este deschisă să revină asupra modelului iniţial de expediere a facturilor," a transmis compania.

Decizia nu a fost luată însă de bunăvoie. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a cerut companiei să elimine această metodă de facturare şi a amendat-o cu 200.000 de lei.

„Facturile vor fi modificate chiar din momentul de faţă, întrucât autoritatea, în urma controlului, a găsit că aceste facturi nu au fost conforme cu reglementările existente şi a penalizat cu o amendă societatea şi a obligat-o să se conformeze şi să anuleze acest tip de facturi”, a spus Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE.

„Cred că nu e corect să ceri bani înainte de la oameni, ci după ce consumă cantitatea respectivă”, spunea Victor Ponta în ședința de Guvern.

Cealaltă companie care foloseşte acelaşi mod de facturare - CEZ - nu a anunţat încă dacă va schimba sau nu facturile. Oficialii ANRE sunt convinşi însă că e doar o chestiune de zile până când şi această companie se va conforma.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ