Câtă bere a consumat un român în medie în 2013

| 25 mar, 2014

Consumul de bere a scăzut anul trecut cu 10%, atingând un volum de 16,3 milioane de hectolitri, a anunţat marţi într-un comunicat Asociaţia Berarii României.

Un român a consumat, în medie, anul trecut, 81 de litri de bere, faţă de 90 de litri în 2012.

"În ciuda eforturilor producătorilor locali de a menţine trendul pozitiv din 2012, piaţa berii a înregistrat o contracţie semnificativă anul trecut. Nivelul scăzut al veniturilor consumatorilor şi neîncrederea lor în starea economiei, presiunea fiscală şi vremea nefavorabilă din vară au reprezentat factorii cheie care au condus la declinul pieţei berii în 2013", a declarat Onno Rombouts, Preşedintele Asociaţiei Berarii României.

Contracţia pieţei de bere din 2013 a condus la o scădere cu 10 milioane de euro a bugetelor investite de berari, acestea totalizând la 62 milioane de euro.

Aproximativ 53,2% ( în creştere cu 0,7 puncte procentuale faţă de anul precedent) dintre români au preferat berea la PET, consumul de bere la sticlă a scăzut cu aproape 2 puncte, la 26,3%, iar consumatorii de bere la doză au reprezentat 17,1% din piaţă, cu 1,3 puncte mai mult faţă de anul precedent. Berea la butoi a acoperit 3,4% din piaţă, cu 0,1 puncte mai puţin faţă de anul precedent.

În 2013, exporturile de bere au continuat să crească într-o măsură mai mare decât importurile. Cu 50% mai mare faţă de 2012, volumul exporturilor a atins 0,35 milioane de hectolitri. Importurile au crescut cu 25%, situându-se la 0,54 milioane de hectolitri anul trecut.

Românii a ocupat anul trecut locul şase în Europa la consumul de bere, plasându-se peste media europeană, de 70 de litri.

Tag-uri: bere, consum de bere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ