Cătălin Ivan: Sunt convins că sunt şanse mici ca Victor Ponta să candideze la congresul PSD

| 05 dec, 2014

Cătălin Ivan, eurodeputat PSD, afirmă că sunt şanse mici ca Victor Ponta să candideze din nou pentru preşedinţia partiduluila congresul din martie 2015.

Cătălin Ivan a declarat vineri că, în opinia sa, sunt 'şanse mici' ca Victor Ponta să candideze din nou, pentru şefia partidului, la Congresul PSD din luna martie a anului viitor.

'Din câte îl ştiu pe domnul Victor Ponta, şi îl ştiu de foarte-foarte mulţi ani, sunt convins că sunt şanse mici să candideze în martie. Dar şi acum, şi-a depus mandatul la Comitetul Executiv. Noi am insistat să rămână în fruntea partidului până la Congres, noi am votat în unanimitate să rămână premier, pentru că sunt foarte multe lucruri pe care le-am promis românilor şi trebuie să ne ţinem de cuvânt. Cunoscându-l, sunt convins că ia în calcul şi varianta de a nu candida. Nu ştiu planurile lui Victor Ponta', a declarat Cătălin Ivan la RFI şi citat de Agerpres.

El a ţinut să precizeze că, în opinia sa, Victor Ponta nu a pierdut alegerile prezidenţiale 'singur' şi că înfrângerea suferită de PSD nu ar trebui 'personalizată'.

'Domnul Ponta nu le-a pierdut singur (alegerile prezidenţiale - n.r). E cel mai simplu, e facil să personalizezi o înfrângere şi să arăţi către candidat, numai că nu candidatul este cel care gândeşte paşii strategici. Nu candidatul ia deciziile cele mai importante într-o campanie, pentru că nici nu are când. (...) Candidatul trebuie să facă muncă electorală. Alţii sunt cei care gândesc fiecare pas al campaniei electorale şi sunt convins că vom avea o analiză foarte serioasă în partid şi pe tema felului în care a fost condusă această campanie electorală', a mai spus Ivan.

Tot Ivan este de părere că locul lui Mircea Geoană şi al lui Marian Vanghelie, recent excluşi din PSD, este în partid.

'Eu cred că locul lor este în partid. Acum, în perioada aceasta de război între cei care au plecat sau care au fost forţaţi să plece şi conducerea partidului, din războiul ăsta nu pierd nici Victor Ponta, nici Liviu Dragnea, nici Marian Vanghelie, nici Mircea Geoană. Pierde PSD, pentru că până la urmă, imaginea partidului este în joc, o imagine nu foarte favorabilă după pierderea alegerilor. Deci (...) până la urmă pierdem cu toţii, cei din PSD, în urma acestor excluderi', a susţinut acestaIvan.

Cătălin Ivan a adăugat că el s-a numărat printre social-democraţii care s-au exprimat, în cadrul CEX, împotriva excluderilor fiindcă a considerat că 'nu ajută la nimic'.

'Eu sunt printre cei care au votat împotriva excluderilor, pentru că am considerat că nu ajută la nimic. Ieşirile de după excludere ale domnului Geoană şi ale domnului Vanghelie arată foarte clar că nu aveam nevoie, în acest moment, de astfel de atacuri din partea unor foşti colegi, pentru că acum nu mai sunt în partid, în condiţiile în care sunt oameni care şi-au făcut treaba în campania electorală. A fost o supărare foarte mare legată de ieşirile publice din ziua imediat de după vot. (...) Poate n-au fost ieşiri colegiale, se poate discuta. Am spus în mai multe rânduri că o sancţiune aş fi votat şi eu, dacă ar fi fost vorba de o suspendare sau o prelungire a suspendării, dar în nici un caz pentru excluderi. Să excluzi un om din partid este ultima, cea mai gravă sancţiune pe care poate s-o dea partidul unui membru al său. Până la excludere, sunt foarte multe alte sancţiuni, se parcurg nişte etape, nişte paşi şi eu unul nu am fost de acord cu excluderile', a detaliat Ivan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 2014
George
Un individ macabru...
Victor Viorel Mitoman Ponta este un hoţ mincinos, un impostor şi UN INDIVID MACABRU care n-ar fi ajuns niciodată ceea ce este acum dacă n-ar fi fost sprijinit de nişte structuri total străine de interesele acestei naţiuni. Agenda lui de guvernare are o componentă de faţadă dar şi una ocultă, care îşi are sursele de inspiraţie în structuri obscur definite, care gravitează în zona SIE, acolo unde a învăţat arta disimulării, a minciunii gogonate şi a diversiunii.

Victor Ponta este un analfabet din toate punctele de vedere, un urechist, un fripturist şi o nulitate monumentală. Comportamentul şi mentalitatea acestui puber neterminat trădează un caracter absolut mizerabil. El continuă politica de închinare a ţării către capitalul financiar mondial (Gold Corporation, Goldman Sachs, FMI, BCE şi B. Mondială) iniţiată de Iliescu şi mentorul Adrian Năstase. Suntem furaţi pe faţă şi pe nesimţite.

Din fericire pentru România, odată cu ultimele sale "aventuri fiscale", mitomanul galactic îşi trăieşte ultimele clipe înainte de prăbuşirea şi dispariţia definitivă din politică. "Hugo Chavistul" nu a ajuns la Cotroceni, iar cadavrul PSD-ului, cel care va rămâne după aceste alegeri, îl va arunca direct în tomberonul istoriei, acolo unde îi este locul. Mitomanul galactic nu va mai fi nimic.
05 dec, 2014
Bogdan
Un individ...
George, ti-ai incasat de la basisti banii de shaorma pentru weekendul asta! :)))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ