Victor Ponta la OBIECTIV.info: Salariul minim creşte la 1050 lei. VIDEO

| 05 dec, 2014

Victor Ponta a declarat, vineri, la Obiectiv.info LIVE, că salariul minim va ajunge, în 2015, la 975 de lei în ianuarie şi 1050 începând din luna iunie.

"S-a adoptat deja alaltăieri (3 decembrie, n.r.) în şedinţa de guvern hotărârea ca salariul minim să crească de la 900 de lei la 975 de lei de la 1 ianuarie şi la 1050 de la 1 iulie. Bugetul trebuie construit pe baza salariului minim", a declarat premierul Victor Ponta, la Obiectiv.info. LIVE TEXT AICI

Potrivit proiectului de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat, salariul de bază minim brut va creşte cu 75 de lei de la 1 ianuarie 2015, ajungând la 975 de lei pe lună.

Documentul mai stabileşte că, de la 1 iulie 2015, valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 1.050 de lei lunar.

În prezent, salariul minim este de 900 de lei.

De majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată ar urma să beneficieze un număr de circa 1.471.356 salariaţi, dintre care 488.630 de salariaţi în sectorul bugetar şi 982.726 salariaţi în sectorul concurenţial, corespunzător cuantumului de 1.050 lei lunar.

Ponta: Exclud ruperea acordului cu FMI, dar un deficit de 0,9% e inacceptabil

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celor prevăzute constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevăzute se fac de către personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Victor Ponta: PLR va avea două ministere în noul Executiv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ