Cătălin Ivan: Un preşedinte de ţară nu trebuie să fie doar preşedintele unui partid

| 30 mai, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a subliniat vineri că preşedintele ţării nu trebuie să fie, până la urmă, doar preşedintele unui partid, iar declaraţiile premierului Victor Ponta reprezintă o dovadă de sinceritate.

"Nu este prima dată când Victor Ponta afirmă aceste lucruri. Întotdeauna a dovedit sinceritate din punct de vedere politic. Şi la alegerile locale din 2008 a recunoscut că a fost alături de Sorin Oprescu. Victor Ponta nu se fereşte în a fi sincer, chiar şi atunci când probabil este împotriva unui anumit tip de discurs politic. Până la urmă, un preşedinte de ţară nu trebuie să fie doar preşedintele unui partid. Lumea vede de altfel în ultimii ani în PSD un partid modern, deschis, interesat să promoveze valorile, care ştie să facă compromisuri în interes naţional. Victor Ponta exprimă această linie", a afirmat Ivan, citat de Agerpres.

Şi preşedintele PSD Prahova, Daniel Savu, consideră că un preşedinte de ţară trebuie să fie mai mult decât preşedintele unui partid şi să se adreseze unui electorat cât mai larg.


'Şi eu sunt unul dintre cei care a crezut mult timp în Crin Antonescu. Din păcate, ne-am înşelat. Mesajul important al premierului este însă acela că un preşedinte de ţară trebuie să fie mai mult decât preşedintele unui partid. (...) Nu cred să existe pesedist care să conteste fidelitatea lui Victor Ponta faţă de partid. Totuşi, sub Victor Ponta PSD a avut în ultimii doi ani cele mai multe şi categorice victorii din 2004 încoace. Sunt sigur că PSD îi va fi fidel la rândul său lui Victor Ponta, dacă va candida la preşedinţie, şi îi vom cere să fie preşedintele României, nu doar preşedintele unui partid', a susţinut Savu.

Ministrul Dan Şova crede, la rândul său, că Victor Ponta promovează un alt model de preşedinte, mesajul premierului fiind îndreptat, în opinia sa, către ideea de a arăta că PSD are lideri care ştiu că un partid şi un om politic, 'mai ales unul care poate ajunge preşedinte', trebuie să încerce să reprezinte interesele cât mai multor oameni.

'Nimeni nu poate contesta fidelitatea lui Victor Ponta faţă de partid', a afirmat Şova, într-o declaraţie remisă AGERPRES, amintind că PSD a câştigat alegerile în 2012 şi în 2014. 'Şi, cel mai important, (Ponta - n.r.) a adus PSD la guvernare, la conducerea Guvernului, după 8 ani', a completat ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 2014
Edmund
Ponta, dusmanul Romaniei civilizate...
Acest cacacios, care s-a inhaitat cu pocaitii adventisti de ziua a 7ea a lui pavel memete, socrul lui ghidea din haznaua 3, nu e politicianul tuturor romanilor! orice ar zice excrementul PSDist Ivan Turbinca!...:)
31 mai, 2014
adrian
alegerea presedintelui
Sprijiniti-l pe Mircea Diaconu si veti castiga !!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ