Câte firme au înfiinţat studenţii din România

| 21 apr, 2014

În România, funcţionează de peste 10 ani o lege prin care studenţii care demarează o afacere sunt scutiţi de plata unor taxe.

Studenţii au înfiinţat până acum 19.005 societăţi comerciale pentru care au primit de la stat facilităţi în baza unei legi de acum 11 ani, HG 166/2003, potrivit statisticilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, valabile până la finalul lunii martie a acestui an.

O treime din firmele înfiinţate în baza acestei legi, adică 5.863 de societăţi, au fost radiate, aşa că au rămas în funcţiune puţin peste 13.100 de firme, scrie ECONOMICA.net.

Contrar aşteptărilor, nu Bucureştiul, cel mai mare oraş din România, şi cel mai mare centru universitar, este zona care a generat cei mai mulţi studenţi antreprenori, cel puţin pe baza acestei legi, ci Clujul.

În Cluj, oraş de circa şase ori mai mic decât Bucureştiul, studenţii au înfiinţat cele mai multe astfel de firme, în baza legii din 2004, respectiv 1.626 unităţi, dintre care active mai sunt 1.172, adică 72%. Statistica este făcută pe judeţ, nu pe oraşe, dar, dat fiind că este vorba despre studenţi, datele problemei nu se schimbă foarte mult.

Bucureştiul este al doilea oraş din punct de vedere al spiritului antreprenorial printre studenţi, dacă judecăm doar firmele înfiinţate pe baza acestei legi, adică 1.429 de firme. Dintre acestea, mai sunt active acum doar 70%, deci un procent cu puţin mai mic decât cel din Bucureşti dat care se situează totuşi peste media naţională.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ