Tehnologia care tinde să înlocuiască complet cardul de credit

| 16 apr, 2014

Quixter este un sistem de plată ce se bazează pe dispunerea unică a venelor din palma utilizatorului pentru identificare și plata serviciilor și bunurilor.

Quixter este un proiect dezvoltat de unul din studenții de la Universitatea din Lund, pe numele său Fredrik Leifland. Sistemul încorporează un display cu o tastatură pe care se introduc ultimele 4 cifre din numărul de telefon și care citește palma acestuia pentru confirmare. NFC și alte tehnologii au fost dezvoltate pentru a grăbi procesul de plată, însă chiar și în prezent există o mulțime de alte dispozitive mobile ce nu dispun de această tehnologie.

Sistemul folosește tehnologia biometrică și, după cum spune și creatorul, este una dintre cele mai sigure și mai simple metode de plată. Tot procesul durează mai puțin de 5 secunde și este sigur prin faptul că fiecare dintre noi suntem unici ”prin construcție”. Tehnologia este similară cititorului de amprente, însă funcționează ceva mai rapid ca acesta pentru că se ia în calcul o suprafață mult mai mare a corpului, decât vârful degetului care poate fi murdar de exemplu și face imposibilă citirea acestuia. Citeste mai mult pe playtech.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ