Cazanciuc: Există o iniţiativă ANI privind incompatibilitatea. Va fi gata la toamnă

| 25 iun, 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat că există o iniţiativă a Agenţiei Naţionale de Integritate privind un proces de codificare a normelor referitoare la conflictele de interese, incompatibilităţi, adăugând că ea va fi gata, cel mai probabil, în toamna acestui an.

"Noi avem un dialog cu ANI pentru a încerca o codificare a tot ce înseamnă norme pe conflicte de interese. Până aici ANI este titularul şi ministerul încearcă să asigure suportul juridic pentru această intenţie a ANI de codificare. Din acest punct de vedere suntem noi implicaţi pe proiecte propuse de ANI. Codificare - în sensul se a aduna într-un singur document tot ceea ce înseamnă prevedere referitoare la conflicte de interese, incompatibilităţi, în aşa fel încât lucrurile să fie foarte clare de la început şi fiecare să ştie ce drepturi şi obligaţii are", a precizat ministrul Justiţiei.

Potrivit acestuia, treaba Ministerului Justiţiei este de a asigura suportul ANI pentru a avea un act normativ coerent. "Încercăm să ajutăm ANI să codifice, pentru că numai codificând anumite lucruri cred că putem să evităm conflicte de interese. Până la urmă, rolul nu este de a sancţiona cu orice preţ pe cineva, ci este de a evita situaţii de conflicte de interese", a argumentat ministrul Cazanciuc.

Răspunzând unei întrebări, el a arătat că nu există în momentul de faţă un document referitor la aproximativ 650 de aleşi locali aflaţi în situaţii de incompatibilitate.

Întrebat ce se va întâmpla cu aleşii locali care au procese pe rol, Robert Cazanciuc a subliniat că aceştia vor fi supuşi legii în vigoare în momentul în care a fost sau nu a fost vorba despre un conflict de interese. "Nu există în momentul de faţă nicio iniţiativă de a face vreo excepţie, cel puţin nu este o iniţiativă a Ministerului Justiţiei", a completat ministrul Justiţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ