Cazul lui Becali, discutat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

| 27 mai, 2013

Cazul deputatului George Becali va fi discutat în această după-amiază de deputaţii Comisiei Juridice, după cum a decis Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor în urma unei scrisori trimise acestui for prin care se arată că Becali a fost condamnat la închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în formă calificată şi continuată.

În urma condamnării la închisoare a lui George Becali, deputaţii jurişti ar putea decide, cel mai probabil, vacantarea postului acestuia din Parlament.

"Pe agenda de astăzi a Biroului Permanent a fost o scrisoare a Tribunalului Bucureşti - Secţia Penală prin care suntem informaţi că dl. Gigi Becali a fost condamnat. Această informare a Tribunalului a fost repartizată către Comisia Juridică, urmând ca aceasta să propună plenului, în principiu până miercuri, pentru că miercuri vom avea votul final, un raport şi opinez că raportul aşa cum este normal cum este legal va fi în favoarea declarării vacant a locului d-lui Gigi Becali", a declarat la finalul Biroului Permanent liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Conform documentului, Tribunalul Bucureşti face cunoscut că, prin sentinţa penală nr. 830/24.05.2013 a ÎCCJ, Secţia Penală, definitivă prin decizia penală nr 124/20.05.2013 a ÎCCJ - Completul de 5 Judecători, privind pe numitul Becali George, s-a dispus condamnarea acestuia pentru complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, prevăzută de Codul penal, la o pedeapsă de doi ani închisoare şi pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 al. a şi b Cod Penal, pe i durată de cinci ani după executarea pedepsei principale.

De asemenea, conform Codului Penal, instanţa anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de trei ani închisoare aplicată inculpatului Becali George prin decizia penală nr 23 din 11 februarie 2013, pronunţată în dosarul nr 1610/2012 de ÎCCJ, Completul de 5 Judecători, se mai arată între altele în scrisoarea trimisă Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de Tribunalul Bucureşti - Secţia Penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ