CCR dezbate sâmbătă sesizarea privind votul de încredere pentru Guvernul Ponta III

| 05 mar, 2014

Curtea Constituțională a României a stabilit că discută sâmbătă sesizarea prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii și a compoziției politice a Guvernului.

PDL a depus marți seară la Camera Deputaților către Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate privind noul Guvern, a declarat pentru AGERPRES liderul deputaților democrat-liberali, Gheorghe Tinel.

"Am depus în această seară (marți seară — n.r.) la Camera Deputaților o sesizare la Curtea Constituțională privind învestirea noului Guvern. (...) Din acest punct de vedere, s-au spus foarte multe lucruri pornind de la premisa că acordul încheiat între PSD și UDMR cu obligațiile asumate, obligații neasumate, de fapt, între cele patru formațiuni politice, pentru că aici nu e vorba doar de un acord al PSD, toată lumea a văzut, e un acord între toate cele patru formațiuni politice (PSD, UNPR, PC, UDMR — n.r.), creează obligații guvernamentale. Obligații guvernamentale noi, modificând în acest fel programul de guvernare cu care USL a câștigat alegerile și a fost validat în Parlamentul României în 21 decembrie 2012. Deci, până la urmă, acesta este fondul", a explicat Gheorghe Tinel.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaților a precizat că sesizarea la CCR privind noul Guvern este semnată de 52 de deputați, 37 ai PDL și "o parte a grupului deputaților neafiliați cei care formează așa-numitul grup din Mișcarea Populară", respectiv 15.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ